Συνεργάτες Ομπάμα: Ιδιαίτερα ξεχωριστή η σημερινή ομιλία


Μεγάλη σημασία αποδίδουν στη σημερινή ομιλία στο ίδρυμα "Σ. Νιάρχος" του Μπαράκ Ομπάμα οι συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου, καθώς όπως οι ίδιοι αναφέρουν, ο απερχόμενος πλανητάρχης αναμένεται να στείλει μήνυμα κατά του λαϊκισμού και υπέρ της δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που παραθέτει το Bloomberg, ο κ. Ομπάμα έγραψε μόνος του την ομιλία του, κίνηση που δε συνηθίζεται.

Απέναντι στην ενίσχυση της λαϊκιστικής ρητορικής, της δεξιάς αλλά και της αριστεράς, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ο απερχόμενος

πρόεδρος των ΗΠΑ θα εστιάσει στην απογοήτευση από την οποίεα τροφοδοτείται ο λαϊκισμός και θα ζητήσει να μην υποκύψουμε σε έναν "καπιταλισμό χωρίς ψυχή".

Δεύτερος σταθμός της περιοδείας του στην Ευρώπη, η Γερμανία, όπου θα συναντήσει την Άγκελα Μέρκελ, την «εγγύτερη εταίρο του καθ' όλη τη διάρκεια της προεδρίας του».

Εκεί, θα συμμετάσχει σε μία μίνι σύνοδο κορυφής με τη συμμετοχή εκτός της καγκελαρίου της Γερμανίας, των πρωθυπουργών της Βρετανίας και της Ιταλίας Τερέζα Μέι και Ματέο Ρέντσι και του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Τη στιγμή που η Ευρώπη περνά μία κρίση εμπιστοσύνης και εν όψει σειράς κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεωντους, ο Μπαράκ Ομπάμα θα επιδιώξει να τονίσει για μία ακόμη φορά την σημασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα