Συνελήφθη στα Γιάννενα 51χρονος που προσπαθούσε να πουλήσει αρχαία

13:03 6/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Έναν 51χρονο Έλληνα συνέλαβαν οι αρχές στα Γιάννενα, καθώς επιχειρούσε να πουλήσει αρχαία αντικείμενα.

Ο άντρας είχε κρύψει σε διάφορα σημεία σε σπίτια και οχήματα που του ανήκαν 15 συνολικά τεμάχια από αρχαία αργυρή φιάλη, η οποία «κάτω από το χείλος εξωτερικά φέρει ταινία με πλωχμό και επίχρυση διακόσμηση στις επιφάνειες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αστυνομία.

Ο αρμόδιος αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων,

αποφάνθηκε ότι πρόκειται για κινητά μνημεία που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και χρονολογούνται στην Κλασσική περίοδο.

Κατά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ κατασχέθηκαν ακόμα ένας φορητός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα θα παραδοθούν για φύλαξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

Ο άντρας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ.

Σε βάρος του 51χρονου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά σε παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ.Ανακριτή Ιωαννίνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα