Συνέχιζει ο Σόιμπλε: Χωρίς το ΔΝΤ στην Ελλάδα αν χρειαστεί


Στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις που έχει κάνει τις τελευταίες μέρες για το μέλλον του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα κινήθηκε και την Τετάρτη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως αναφέρειη εφημερίδα Bild, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξετάζει «ένα πακέτο στήριξης στην Ελλάδα ακόμα και αν

το Ταμείο αποχωρήσει από το πρόγραμμα».

Η νέα αναφορά του Σόιμπλε δείχνει πως το Βερολίνο έχει πάρει «ζεστά» το ενδεχόμενο ενός τέταρτου μνημονίου για την Αθήνα που θα ελέγχεται απ' ευθείας από τη γερμανική βουλή, σενάριο για το οποίο εντείνονται οι σχετικές αναφορές στα διεθνή media τις τελευταίες μέρες.

Παρότι το Βερολίνο τάσσεται υπέρ της παραμονής του Ταμείου στο πρόγραμμα βοήθειας, συνεχίζει να αντιτίθεται στην ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία συνιστά αναγκαία συνθήκη για τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Ως αποτέλεσμα, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται για τη διεξαγωγή ειδικής ψηφοφορίας στη Bundestag, σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το «κενό» που θα δημιουργηθεί από τη «φυγή» του Ταμείου, θα μπορούσε να καλυφθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η ψηφοφορία για την τροποποίηση του προγράμματος βοήθειας θα διεξαχθεί πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα