Συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν – Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα


Με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Συρία πρόκειται να πραγματοποιηθεί η σημερινή συνάντηση Βλαντίμιρ Πούτιν – Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, σε μια συγκυρία όπου οι δύο χώρες έχουν προχωρήσει σε σύσφιξη σχέσεων σε ενεργειακό και στρατιωτικό επίπεδο.

Ειδικότερα, η Συρία και κυρίως εκεχειρία και η εγκαθίδρυση ασφαλών ζωνών στη χώρα βάσει της πρόσφατης συμφωνίας Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν, η κατάσταση στο ιρακινό Κουρδιστάν μετά το δημοψήφισμα της περασμένης Δευτέρας

για την ανεξαρτησία, καθώς και η αγορά του υπερσύγχρονου ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία θα είναι τρία από τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στην σημερινή συνάντηση.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας πραγματοποιεί ταξίδι-αστραπή στην Άγκυρα, το οποίο μάλιστα δεν είχε επιβεβαιωθεί μέχρι την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα δε με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Πεσκόφ, η επίσκεψη Πούτιν έχει «εξαιρετικά ρεαλιστικούς στόχους», καθώς οι συνομιλίες θα περιστραφούν σε πολύ συγκεκριμένα θέματα και μέτρα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα είναι ένα ζήτημα που παρακολουθείται στενά και από τους παραδοσιακούς εταίρους της Τουρκίας, στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, ειδικά μετά την σύσφιξή τους σε ενεργειακό και στρατιωτικό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα