Λανθασμένος συναγερμός στο Ντόρτμουντ για ύποπτα αντικείμενα έξω από το γήπεδο


Λίγα λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα της Ντόρτμουντ με τη Μονακό σήμανε λανθασμένος συναγερμός στη Βεστφαλία. Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εντόπισε «ύποπτα αντικείμενα» έξω από το γήπεδο της Ντόρτμουντ, ωστόσο με δεύτερη ανακοίνωση επεσήμανε ότι τα αντικέιμενα εξετάστηκαν και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Για λόγους ασφαλείας, η αστυνομία προχώρησε στον αποκλεισμό της νοτιοανατολικής εξόδου του γηπέδου της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ κλειδωμένη είναι και η βόρεια έξοδος. Όπως έγινε γνωστό, κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής

και της εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών έσπευσαν στο σημείο.

Λίγο πριν τις 20.00 το απόγευμα (22.00 ώρα Ελλάδας), η αστυνομία ολοκλήρωσε τον έλεγχο και οι έξοδοι άνοιξαν για τον κόσμο. Με ανακοίνωσή της η Μπορούσια Ντόρτμουντ ευχήθηκε ασφαλή επιστροφή στους φιλάθλους που έδωσαν το παρών στο γήπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εντοπισμός των υπόπτων αντικειμένων έγινε από το ημίχρονο, οπότε και κλείδωσαν οι δύο έξοδοι. Βασικό μέλημα της αστυνομίας ήταν να μην διαρρεύσει το παραμικρό, προκειμένου να αποφευχθεί ο πανικός. Στο γήπεδο βρίσκονταν πάνω από 80.000 άνθρωποι, γεγονός που εγκυμονούσε σοβαρότατους κινδύνους.

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση αυτή ήρθε μόλις ένα 24ωρο μετά την επίθεση στο πούλμαν του συλλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα