"Στροφή" προς τους επαγγελματίες κάνει η ΝΔ

11:05 5/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Σχέδιο για την πλήρη ανατροπή της εφιαλτικής φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου, θα προετοιμάσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες η ΝΔ , έτσι ώστε εντός του Ιανουαρίου να το παρουσιάσει στους Έλληνες πολίτες. Στο επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτιμούν πως αυτή η πολιτική είναι απολύτως αδιέξοδη, καθώς θα ενισχύσει την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, ενώ παράλληλα οδηγεί σε φτωχοποίηση σημαντικό τμήμα της κοινωνίας.

Επίσης, δεν είναι λίγα τα στελέχη της ΝΔ που θεωρούν ότι η κυβέρνηση δείχνει να μην γνωρίζει το

τι θέλει ακριβώς να κάνει και επισημαίνουν τις αόριστες δηλώσεις του υφυπουργού εργασίας κ. Πετρόπουλου, την καθυστέρηση στην έκδοση των σχετικών εγκυκλίων, την έλλειψη υποδομής για τον έλεγχο των δηλώσεων και - φυσικά - την έναρξη λειτουργίας ενός νέου υπέρ-ταμείου (ΕΦΚΑ) με έλλειμμα που ξεπερνά το 1 δις ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr, στην ομάδα που επεξεργάζεται το σχέδιο αυτό μετέχουν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Χατζηδάκης, ο πρώην υπουργός κ. Γ. Βρούτσης αλλά και σύμβουλοι του προέδρου του κόμματος. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με στόχο να προβάλει την ύπαρξη ενός διαφορετικού μείγματος πολιτικής που θα υιοθετηθεί εφ' όσον η ΝΔ κερδίσει τις επόμενες εκλογές, οποτεδήποτε και εάν αυτές γίνουν. Η εντολή του κ. Μητσοτάκη είναι να εκπονηθεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο, δίκαιο αλλά και εφαρμόσιμο που να δίνει κίνητρα σε εργαζόμενους και εργοδότες και να αποτελεί φραγμό στην φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή.

Ο κ. Μητσοτάκης , ο οποίος επέστρεψε χθες το απόγευμα από τις ολιγοήμερες διακοπές του στο Πήλιο, θα έχει σήμερα το πρωί τις πρώτες συσκέψεις για το θέμα αυτό, ενώ ταυτόχρονα θα ιεραρχήσει τις προτεραιότητες της αντιπολιτευτικής του τακτικής για το επόμενο χρονικό διάστημα. Χθες πάντως, ο στενός του συνεργάτης, κ. Τ. Θεοδωρικάκος κατέκτησε σαφές πως το αίτημα για εκλογές παραμένει στην πρώτη γραμμή της ρητορικής της ΝΔ και - όπως είπε - αυτό δεν συνδέεται με την ολοκλήρωση ή μη της δεύτερης αξιολόγησης. "Για τη ΝΔ είναι σαφές ότι η πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για να υπάρξει ελπίδα στην χώρα ", είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως είναι κοινός τόπος πλέον ότι "αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα πολλά και μεγάλα προβλήματα των πολιτών". Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε επίσης πως "η αυτοδυναμία είναι προφανώς καλοδεχούμενη για τη ΝΔ, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει την επόμενη των εκλογών ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις". "Η κυβέρνηση που θα φτιάξει θα είναι εθνική Ελλάδας ", τόνισε .

Στο εσωκομματικό πεδίο, τέλος, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα ραντεβού του κ. Μητσοτάκη με τους πρώην πρωθυπουργούς κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά τα οποία θα γίνουν το αργότερο μέχρι τις 15 του μηνός, όπως αποκάλυψε χθες το pagenews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα