Στο "σφυρί" η χειρόγραφη παρτιτούρα του "Eleanor Rigby" των Beatles


Σε δημοπρασία θα βγει στις 11 Σεπτεμβρίου στο Γουόρινγκτον της Βρετανίας η αυθεντική πρωτότυπη χειρόγραφη παρτιτούρα του διάσημου τραγουδιού των πάλαι ποτέ Σκαθαριών « Eleanor Rigby», όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών Omega Auctions.

Αρχικά το τραγούδι, τους στίχους του οποίου έγραψε ο Πολ Μακάρτνεϊ, βρισκόταν στην δεύτερη πλευρά του δίσκου «Yellow Submarine», ο οποίος κυκλοφόρησε το 1966.



Η παρτιτούρα είναι γραμμένη στο χέρι από τον παραγωγό Τζορτζ Μάρτιν, υπογεγραμμένη από τον Μάρτιν και τον Μακάρτνεϊ

και εκτιμάται στις 20.000 λίρες (22.000 ευρώ).

Ο Πολ Μακάρτνεϊ έχει πει ότι είχε επινοήσει το όνομα. Όμως ο τάφος με το όνομα της Eleanor Rigby βρίσκεται σε ένα νεκροταφείο το οποίο διέσχιζαν τακτικά τόσο αυτός όσο και ο Τζον Λένον για να κόβουν δρόμο και προφανώς το γεγονός αυτό ενέπνευσε τον διάσημο μουσικό ώστε να γράψει αυτό το τραγούδι. Το πιστοποιητικό ιδιοκτησίας του τάφου και η Βίβλος ανακαλύφθηκαν από έναν συγγενή, όταν η ιδιοκτησία δύο αδελφών της Eleanor Rigby παραδόθηκε στην οικογένεια. «Κάθε ένα από αυτά τα αντικείμενα είναι μοναδικό και μεγάλης ιστορικής σημασίας. Έτσι, η δημοπρασία τους αποτελεί μία απίστευτη σύμπτωση», δήλωσε ο υπεύθυνος του Οίκου δημοπρασιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα