Στήριξη... κορυφής στο αίτημα του Κυριάκου για εκλογές


Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη τάσσονται όλα τα κορυφαία και ιστορικά στελέχη της ΝΔ, στηρίζοντας την στρατηγική του επιλογή για εκλογές εδώ και τώρα και στέλνοντας το μήνυμα της ενότητας του

κόμματος, στην κορυφή.


Μέτα τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος σε όλους τους συνομιλητές του δηλώνει ευθέως ότι θα είναι “ο τελευταίος που θα δημιουργήσει πρόβλημα στον Κυριάκο” και τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος προέβλεψε ότι “ο Κυριάκος θα είναι ένας καλός πρωθυπουργός”, χθες και ο κ. Μειμαράκης τάχθηκε υπέρ των εκλογών. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ σε συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους του τύπου στο περιστύλιο της Βουλής, τόνισε ότι “η μοναδική λύση για την χώρα είναι η πολιτική αλλαγή”, μία φράση που χρησιμοποιεί κατά κόρον.


Η χωρίς περιστροφές και αστερίσκους στήριξη, που παράσχουν στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όλα τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, δίνει στον κ. Μητσοτάκη απόλυτη ευχέρεια χειρισμών σε ό,τι αφορά και τα ευρύτερα πολιτικα ζητήματα (“σκληρή” γραμμή έναντι της κυβέρνησης, αίτημα για εκλογές) , αλλά και τα εσωκομματικά (κατάρτιση των εκλογικών συνδυασμών, εσωτερικές ισορροπίες). Παράλληλα, τον διευκολύνουν στο να προβάλει μια “καθαρή” γραμμή σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο κ. Σαμαράς την Κυριακή, όσο και ο κ. Μειμαράκης χθες κατέστησαν σαφές ότι δεν τίθεται θέμα συναίνεσης με αυτή την κυβέρνηση και με αυτόν τον πρωθυπουργό. Ουσιαστικά, οι τοποθετήσεις αυτές αποτελούν και απάντηση στα σενάρια, που εμφάνιζαν ορισμένα στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να συζητήσουν το ενδεχόμενο είτε σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνεργασίας είτε να υποστηρίζουν ορισμένες επιλογές του κ. Τσίπρα. Για τον κ. Μητσοτάκη, από την αρχή δεν ετίθετο τέτοιο θέμα, αλλά τώρα μετά τις δηλώσεις των κορυφαίων στελεχών του κόμματος του, είναι βέβαιο ότι η θέση του ενισχύεται σημαντικά.


Χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ σε συζήτηση που είχε με τον φιλόσοφο κ. Στ. Ραμφο για λογαριασμό ιστοσελίδας ('iefimerida”) τονισε ότι η πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα σηματοδοτήσει και το τέλος του “κύκλου” του λαϊκισμού στην Ελλάδα . Για την ΝΔ , αφού επεσημανε ότι “βλέπει καινούργια πρόσωπα στις συγκεντρώσεις”, πρόσθεσε: “'Έχω ήδη κάνει πολλές ρήξεις στη ΝΔ. Αλλά, ας δούμε τη ρήξη μέσα από τη διαφύλαξη της ενότητας της παράταξης με την ταυτόχρονη αλλαγή της και τον εκσυγχρονισμό της. Δεν επιδιώκω τη σύγκρουση. Αν είναι απαραίτητη θα την κάνω. Κατήργησα την ΟΝΝΕΔ σε μια μέρα. Δεν πιστεύω όμως στη ρήξη για τη ρήξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα