"Στην Παγίδα του Νερού" με την Paula Hawkins


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Λίγες μέρες πριν από τον θάνατό της, η Νελ Άμποτ τηλεφώνησε στην αδελφή της. Η Τζουλς δεν το σήκωσε, αγνοώντας την έκκλησή της για βοήθεια. Τώρα η Νελ είναι νεκρή. Λένε ότι πήδηξε. Και η Τζουλς αναγκάζεται να επιστρέψει στο μέρος με το οποίο έλπιζε ότι είχε ξεμπερδέψει οριστικά, για να φροντίσει την έφηβη κόρη που άφησε πίσω η αδελφή της. Η Τζουλς, όμως, φοβάται. Φοβάται πολύ. Τις καλά θαμμένες αναμνήσεις της, τον παλιό μύλο, τη γνώση ότι η

Νελ αποκλείεται να πήδηξε.Και πάνω απ’ όλα, φοβάται το νερό και εκείνο το μέρος που ονομάζουν Κολυμπήθρα των Πνιγμών…

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«Ως ενήλικη το μυστήριο που με κατατρώει είναι, φυσικά, αυτό της δικής μου οικογένειας. Δεν θα έπρεπε να είναι μυστήριο, μα είναι, διότι παρά τις προσπάθειές μου να χτίζω γέφυρες, η αδερφή μου έχει πολλά χρόνια να μου μιλήσει. Στο πηγάδι της σιωπής της, έχω προσπαθήσει να φανταστώ τι την τράβηξε στο ποτάμι στη μέση της νύχτας, κι ακόμα κι εγώ, με τη μοναδική φαντασία μου, δεν τα έχω καταφέρει. Γιατί η αδελφή μου δεν ήταν ποτέ των δραμάτων, ποτέ ικανή γα μια τολμηρή πράξη. Μπορεί να ήταν πονηρή, ύπουλη, εκδικητική όσο το ίδιο το νερό, αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω. Αναρωτιέμαι αν θα καταλάβω ποτέ. Αποφάσισα, στην προσπάθειά μου να κατανοήσω τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και τις ιστορίες που λέμε μεταξύ μας, ότι θα προσπαθούσα να βγάλω νόημα απ’ όλες τις ιστορίες του Μπέκφορντ, ότι θα κατέγραφα όλες τις τελευταίες στιγμές, όπως τις φανταζόμουν, στη ζωή των γυναικών που έπεσαν στην Κολυμπήθρα των Πνιγμών του Μπέκφορντ».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Paula Hawkins εργάστηκε ως δημοσιογράφος για δεκαπέντε χρόνια πριν ασχοληθεί με τη συγγραφή. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζιμπάμπουε και μετακόμισε στο Λονδίνο το 1989, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Το πρώτο της μυθιστόρημα, «Το κορίτσι του τρένου», μεταφράστηκε σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες, έγινε Νο1 μπεστ σέλερ σε όλο τον κόσμο και μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνίστρια την Έμιλι Μπλαντ.

ΤΙΤΛΟΣ: Στην Παγίδα του Νερού
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Paula Hawkins
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αναστάσιος Αργυρίου
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σελ.: 384
Τιμή: 16,60

Keywords
Τυχαία Θέματα