Στάση εργασίας ναυτεργατών την Τρίτη - Σε Κέρκυρα, Παξούς και Ηγουμενίτσα


Δεμένα από τις 12.00 το μεσημέρι έως και τις 16.00 το απόγευμα της Τρίτης θα είναι τα πλοία στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας, των Παξών και της Κέρκυρας, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι ναυτεργάτες, οι κινητοποιήσεις των οποίων ξεκίνησαν ήδη από σήμερα το πρωί.

«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, που θα εξελιχθεί και αύριο με τετράωρη στάση εργασίας, είχε απόλυτη συμμετοχή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

ο πρόεδρος του Σωματείου των Ναυτεργατών της Κέρκυρας, «Άγιος Σπυρίδων», Χρήστος Βιτουλαδίτης.

Όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βιτουλαδίτης, αναμένεται -μετά την αναβολή της προκαθορισμένης συνάντησης την περασμένη Παρασκευή, των μελών των σωματείων ναυτεργατών με τους πλοιοκτήτες, αλλά και τους αρμοδίους του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής- οι συναντήσεις να γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

«Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας μετά το πέρας των διήμερων συναντήσεων, θα ξεκινήσουμε νέες, αυτή τη φορά, 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις» σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βιτουλαδίτης.

Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να συζητηθούν, είναι αυτό της συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στα πορθμεία εσωτερικού, αλλά και η ακινησία πλοίων κλειστού τύπου, που έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκει αντίθετους τους ναυτεργάτες.

Υπενθυμίζεται ότι οι κινητοποιήσεις είχαν προαναγγελθεί από την περασμένη εβδομάδα και η απόφαση των ναυτεργατών επήλθε μετά την «άκαρπη» όπως την χαρακτηρίζουν, συνάντηση με τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας, για θέματα που αφορούν τη συλλογική σύμβαση εργασίας των πορθμείων εσωτερικού, εργασιακά, αλλά και την ακινησία πλοίων κλειστού τύπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα