Τσίπρας: Παίρνουν "φωτιά" τα τηλέφωνα για το Κυπριακό

11:29 3/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Εντείνονται οι "ζυμώσεις" της ελληνικής κυβέρνησης για τις κρίσιμες συζητήσεις πάνω στο Κυπριακό, οι οποίες θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα στη Γενεύη της Ελβετίας. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα πως τα τηλέφωνα θα πάρουν σήμερα, Τρίτη "φωτιά", καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει σημαντικές επικοινωνίες με τους κορυφαίους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας

θα συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέσα Μέι και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Εκτός του ότι κάθε μία από τις τρεις αυτές χώρες έχει ειδικό βάρος, αποτελεί σταθερή θέση της Αθήνας αλλά και της ΕΕ ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ η συμμετοχή της τελευταίας (της ΕΕ δηλαδή) στην πολυμερή Διάσκεψη της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου, αναφέρουν από το Μέγαρο Μαξίμου. 'Αλλωστε, πρόσθετε, η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί κράτος -μέλος της ΕΕ, επιπλέον το Κυπριακό αποτελεί κεντρικό ζήτημα στις ευρω-τουρκικές σχέσεις

Πριν την πολυμερή Διάσκεψη, κρίσιμο χαρακτηρίζεται το ραντεβού του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου εκεί θα συζητηθούν τόσο θέματα ουσίας όσο και διαδικαστικά ζητήματα..

Keywords
Τυχαία Θέματα