Σπόρτινγκ - Ολυμπιακός 3-1: Ευρώπη... τέλος για τον Ολυμπιακό


Σπόρτινγκ - Ολυμπιακός 3-1: Δεν τα κατάφερε στην Πορτογαλία ο Ολυμπιακός που ''προδόθηκε'' από δύο κακές αντιδράσεις της άμυνάς του, ''πληρώνοντάς'' το με δύο γκολ στο 40ο και στο 43ο λεπτό, τα οποία έβαλαν το ''νερό'' στ' ''αυλάκι'' για τη Σπόρτινγκ, που σκόραρε άλλο ένα γκολ στο δεύτερο μέρος,

''κλειδώνοντας'' τη νίκη.

Μείωσε στο 86ο λεπτό η ομάδα του Λεμονή με ωραία συνεργασία των Φιγκέιρας και Οφόε. Τέλος η Ευρώπη για τον Ολυμπιακό που έμεινε στον έναν βαθμό και θα παίξει για την ιστορία του στο ματς με τη Γιουβέντους στην τελευταία αγωνιστική.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός παρ' ολίγον να ζήσει εκ νέου τον ''εφιάλτη'' του ''Γ. Καραϊσκάκης'', δεχόμενος γκολ σχεδόν από τα... αποδυτήρια. Στο 3ο λεπτό, η άμυνα των ''ερυθρολεύκων'' ξέχασε τον Πίντο, εκείνος από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε, με τον Προτό να ακουμπά ίσα ίσα τη μπάλα στέλνοντάς τη στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του.

Το γκολ, ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, δεν ήρθε στην πρώτη φάση του παιχνιδιού, γεγονός που επέτρεψε στην ομάδα του Λεμονή να ανασυνταχθεί, ξεπερνώντας το σοκ της ευκαιρίας. Λεπτό με το λεπτό, οι ''ερυθρόλευκοι'' έπαιρναν όλο και περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, ισορροπώντας την κατάσταση. Μέσω των ''φτερών'' οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν να βγουν μπροστά, αλλά ο ορεξάτος Πάρντο φαινόταν... μόνος του μπροστά, καθώς η άμυνα των γηπεδούχων αναχαίτισε στις περισσότερες των περιπτώσεων τους Καρσελά και Φορτούνη.

Στο μεταξύ, η Σπόρτινγκ προσπάθησε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Προτό, αλλά τόσο ο Μπρούνο Φερνάντες στο 13ο λεπτό, όσο και ο Μπατάλια (20') είδαν τις προσπάθειές τους να... προσκρούουν στον εξαιρετικό στο πρώτο κομμάτι, Μπγιόρν Ένχελς. Οδεύοντας προς το τελευταίο πεντάλεπτο, όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, ωστόσο δύο φάσεις από πλευράς Σπόρτινγκ, ήταν αρκετές για να... δρομολογήσουν την πορεία του ματς.

Στο 40ο λεπτό, ο Μάρτινς γύρισε ωραία από τα δεξιά, ο Μποτία έχασε τον Μπας Ντοστ ο οποίος με ψύχραιμο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σίλβιο Προτό (40', 1-0). Τρία λεπτά αργότερα, προτού οι παίκτες του Λεμονή προλάβουν να ανασυνταχθούν εκ νέου, ο Κούτρης έκανε λάθος δίνοντας ουσιαστικά τη μπάλα στον Μπρούνο Σέζαρ, ο οποίος νίκησε για δεύτερη φορά τον Προτό, δίνοντας τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του (43', 2-0).

Με το ''καλημέρα'' στο δεύτερο μέρος, ο Τάκης Λεμονής αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Καρσελά, ο οποίος δεν του ''βγήκε'', περνώντας στη θέση του τον Σεμπά. Όμως αντί να τονωθεί η επίθεση των ''ερυθρολεύκων'' ενισχύθηκε περισσότερο η αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων, οι οποίοι έφταναν με χαρακτηριστική ευκολία στην περιοχή του Προτό, εκμεταλλευόμενοι την αμυντική ανισορροπία των παικτών του Ολυμπιακού. Μέχρι το 64ο λεπτό, ο Λεμονής είχε εξαντλήσει τις αλλαγές του, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια αντίδραση η οποία θα έβαζε τη ομάδα ξανά στο παιχνίδι.Στο 57' ο Φορτούνης παραχώρησε τη θέση του στον Τζούρτζεβιτς, ενώ στο 64' ο Ταχτσίδης παραχώρησε τη θέση τον στον Οφόε.

Μέχρι εκείνο το σημείο, οι ευκαιρίες ήταν δύο, με κεφαλιές του Ζιλέ (από σέντρα του Πάρντο) και του Πίντο από την άλλη πλευρά, οι οποίες πέρασαν εκτός εστίας. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την τρίτη αλλαγή του Ολυμπιακού, ο Κοεντράο από τα αριστερά έκανε επικίνδυνο γύρισμα και ο Προτό έδιωξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ντοστ σηκώθηκε ανενόχλητος και με κεφαλιά έκανε το 3-0 (66') ''σφραγίζοντας'' το ματς για λογαριασμό της Σπόρτινγκ, ρίχνοντας ''ταφόπλακα'' στα όνειρα της ελληνικής ομάδας.

Το τρίτο γκολ της Σπόρτινγκ και δεύτερο του Μπας Ντοστ ''εξανέμισε'' τις όποιες ελπίδες υπήρχαν για τον Ολυμπιακό ώστε να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι παίκτες του Λεμονή προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της τιμής και να ''ζεστάνουν'' τους 1.500 οπαδούς τους που βρέθηκαν στις εξέδρες του ''Ζοζέ Αλβαλάδε'', κάτι που εν τέλει πέτυχαν, με τον Φιγκέιρας να περνά ωραία την άμυνα από δεξιά, να στρώνει στον Οφόε και ο τελευταίος με ''πλασέ'' να ολοκληρώνει με γκολ την προσπαθεια του Ολυμπιακού (3-1).

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ζόρζε Ζέσους): Ρουί Πατρίσιο, Κοεντράο, Πίντο, Ματιέ (77' Φιγκεϊρέδο), Πιτσίνι (85' Ριστόφσκι), Καρβάλιο, Μπατάλια, Φερνάντες, Σέζαρ (90' Ματέους), Μαρτίνς, Ντοστ.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Ένγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (65' Οτζίτζα), Ζιλέ, Καρσελά (46' Σεμπά), Πάρντο, Φορτούνης (57' Τζούρτζεβιτς).

Keywords
Τυχαία Θέματα