Σούπερ-μάρκετ επαυξημένης πραγματικότητας (photos)


Όπω; όλα δείχνουν, τα σούπερ μάρκετ του μέλλοντος είναι γεγονός, καθώς το πρώτο σούπερ μάρκετ επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Carlo Ratti, του MIT, άνοιξε στο Μιλάνο.

Το νέο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, Coop Italia, σχεδιάστηκε ώστε να προσφέρει στυς καταναλωτές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα που αγοράζουν την ώρα που το κάνουν. Πώς λειτουργεί; όταν οι καταναλωτές πλησιάζουν ένα προϊόν σε ένα τραπέζι ή ράφι, ενεργοποιούν τους αισθητήρες

κίνησης και μέσω μίας οθόνης εμφανίζονται χρήσιμες πληροφορίες για το προϊόν, όπως η διατροφική του αξία και συμβουλές.

Our monthly newsletter is out. The Future Supermarket developed at Expo 2015 makes it to the real world and opens in Milan. Stay tuned and read more. http://us4.campaign-archive2.com/?u=3f9a3614fcf4f8f27e1071611&id=55cfc56873&e=c9ceb04049 #carloratti #carlorattiassociati #architettura #architecture #architects #architect #crassociati #smartcity #iot #innovation #technology #iot #internetofthings #bigdata

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Carlo Ratti Associati (@crassociati) στις Δεκ 14, 2016, 4:47πμ PST

Αν και αυτή την στιγμή το σούπερ μάρκετ έχει 6.000 προϊόντα, ο Carlo Ratti, σε δελτίο τύπου ανέφερε ότι υπάρχει χώρος για βελτίωση.

«Σήμερα, η πληροφορία φτάνει στον καταναλωτή κατακερματισμένη. Στο άμεσο μέλλον, θα μπορούμε να ανακαλύψουμε τα πάντα για τα μήλα που κοιτάζουμε, όπως το δέντρο από το οποίο προήλθαν, το διοξείδιο του άνθρακα που παρήγαγε, τις χημικές διεργασίες που έγιναν και το ταξίδι του μέχρι το ράφι του σούπερ μάρκετ».

Keywords
Τυχαία Θέματα