Σοκ με οδηγό γάμου στην Τουρκία: Να παντρεύεστε παρθένες, να μην δουλεύουν και να τις χτυπάτε!


Με ένα απίστευτο εγχειρίδιο-οδηγό περί έγγαμης ζωής, στην Κιουτάχεια της βορειοδυτικής Τουρκίας, όπου το μοιράζουν σε ζευγάρια που παντρεύονται, νομιμοποιούν την κακοποίηση των γυναικών, την ώρα που τα θύματα της συζυγικής βίας ολοένα και αυξάνονται!

Ο οδηγός αυτός υποτίθεται πως έχει ως σκοπό να βρίσκουν το δρόμο τους τα ζευγάρια μέσα στη συμβίωση. Ωστόσο, οι "συμβουλές", που περιέχει, είναι τόσο απαξιωτικές για τη γυναικεία ύπαρξη, που έχει προκληθεί σάλος σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε γενικές γραμμές, ο άντρας έχει κάθε δικαίωμα να χτυπάει τη γυναίκα του, να περιορίζει ασφυκτικά τα όρια ελευθερία της, καθώς και να διατηρεί παράλληλους γάμους, ενώ στο εγχειρίδιο αυτό πλάθονται και μύθοι γύρω από τη σεξουαλική πράξη.

«Αν μιλάς την ώρα που κάνεις σεξ το παιδί σου θα τραυλίζει. Να παντρεύεστε αξιαγάπητες γυναίκες που τους αρέσει να γεννούν παιδιά, αρκεί να είναι παρθένες», αναφέρεται.

«Σε περίπτωση που η γυναίκα σου είναι ανόητη, μην τη χωρίσεις αμέσως, για να μη τη φορτωθεί κάποιος άλλος. Αντίθετα το καλύτερο είναι να παντρευτείς άλλη μία, ώστε να λογικευτεί η πρώτη. Μια γυναίκα που δεν συμπεριφέρεται δεόντως στο σύζυγό της, δεν υπακούει στον άνδρα της ως κύριο του σπιτιού, μπορεί να φάει και ξύλο. Μερικές φορές χρειάζονται μια – δυο σφαλιάρες, είναι σαν φάρμακο. Έτσι θα θυμάται η σύζυγος ποιος είναι ο αφέντης του σπιτιού", τονίζεται σε άλλο σημείο.

«Η γυναίκα δεν χρειάζεται να δουλεύει. Γιατί μπορεί στον εργασιακό της χώρο να δει έναν πιο ελκυστικό άνδρα απ’ τον σύζυγό της και να τον ερωτευτεί. Ας κρατήσει λοιπόν κλειστά τα πόδια της και ας μείνει καλύτερα στο σπίτι.», επισημαίνεται.

Το φυλλάδιο έγινε θέμα σε αρκετές τουρκικές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων και η “Cumhurriyet”. Ο συντάκτης του λέγεται Χασάν Τσαλισκάν κι είναι πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων ονόματι Diyanet, η οποία είναι η ανώτερη ισλαμική αρχή της χώρας.

Η Κιουτάχεια των 200.000 κατοίκων απέχει περίπου 250 χιλιόμετρα απ’ την Κωνσταντινούπολη κι είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Ο δήμαρχός της είναι μέλος του ισλαμοσυντηρητικού κυβερνώντος κόμματος AKP του Ερντογάν, ενός κόμματος του οποίου οι πολιτικοί έχουν προκαλέσει αρκετές φορές σάλο με εχθρικές προς το ωραίο φύλο δηλώσεις τους, όπως π.χ. ότι «οι γυναίκες δεν πρέπει να γελούν δυνατά δημοσίως».

Keywords
Τυχαία Θέματα