Σκουρλέτης: Η σχέση μου με τον Τσίπρα, είναι βαθιά ανθρώπινη

13:13 1/4/2017 - Πηγή: Pagenews

Για βίαιο και μεροληπτικό σχέδιο που στηρίζει τα ιδιωτικά συμφέροντα κατηγόρησε τους δανειστές ο Πάνος Σκουρλέτης σε σημερινή του συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι «ένας εξαναγκασμένος διαγωνισμός για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων μέσα σε δώδεκα μήνες και κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη των δανειστών είναι ένας ‘στημένος διαγωνισμός’», επεσήμανε ο υπουργός μιλώντας στην εφημερίδα «Ειδήσεις».

Αποποιήθηκε τον χαρακτηρισμό «αντάρτης» αναφέροντας πως όλα όσα δηλώνει εντάσσονται στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνηση και επέμεινε στην αρχή της

συλλογικότητας όσον αφορά την τελική ψήφιση της συμφωνίας.

«Επαναλαμβάνω πως δεν υπερασπίζομαι προσωπικές απόψεις, αλλά τις προγραμματικές μας θέσεις. Τώρα, όλα τα άλλα είναι δημοσιογραφικές πιπεράτες αναφορές». «Δεν αποδέχομαι τον όρο «εσωκομματική αντιπολίτευση» για ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτού του τύπου η φρασεολογία δεν αντιστοιχεί στη δικιά μας κουλτούρα και λειτουργία. Είμαστε ένα κόμμα πολυτασικό, δημοκρατικό, με σεβασμό στις μειοψηφούσες απόψεις και τις συλλογικές αποφάσεις», είπε ο υπουργός.

Για την σχέση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως ανέφερε πως είναι εξαιρετική παρότι το σκληρό πρόγραμμα και των δύο δεν τους επιτρέπει να έχουν πολλές συναντήσεις.

«Με τον Αλέξη Τσίπρα είμαστε μαζί σχεδόν από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε πρόεδρος του κόμματος. Όπως καταλαβαίνετε, δεν τον βλέπω μόνο σαν τον πρόεδρο της κυβέρνησης. Πέρα από την αλληλοεκτίμηση, η σχέση μας είναι βαθιά ανθρώπινη και αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να του μιλάω ανοιχτά και ειλικρινά. Το μόνο παράπονό μου είναι ότι από τότε που έγινε πρωθυπουργός δεν μπορεί να κινείται τόσο άνετα όσο εγώ και έτσι τον βλέπω λιγότερο στον ελεύθερό μας χρόνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα