Σκουρλέτης: Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου


Το Υπουργείο, λοιπόν, μιλάει για διαστρέβλωση δηλώσεων του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, από ορισμένα ΜΜΕ σχετικά με τη χρονική προοπτική της διαδικασίας αξιολόγησης κάνει λόγο το υπουργείο.
«Με απόλυτη σαφήνεια, ο υπουργός Εσωτερικών μετέφερε τη θέση της κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να κλείσει το συντομότερο η αξιολόγηση με την καλύτερη δυνατή κατάληξη για την χώρα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση για τη συνέντευξη του υπουργού στο τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Ειδικότερα,

σε ερώτηση της δημοσιογράφου, για το εάν τελικά μπορεί να φτάσει και Σεπτέμβρη η συμφωνία, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε: «Το απευχόμαστε και εργαζόμαστε ακριβώς για το αντίθετο. Εδώ μιλάμε για συμφωνία μέσα στον επόμενο μήνα». Τουλάχιστον μία γνωστή ιστοσελίδα και ένας τηλεοπτικός σταθμός ερμήνευσαν την απάντηση αυτή πως ο υπουργός δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία άλλων στελεχών της κυβέρνησης ότι η συμφωνία θα κλείσει ως τον Μάιο.

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας» το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα απομαγνητοφωνημένα σημεία της συνέντευξης:
«Επαναλαμβάνω ότι η ελληνική πλευρά προσπαθεί με έναν μεθοδικό τρόπο να «κερδίσει χρόνο» και να κλείσει την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό με το καλύτερο δυνατό περιεχόμενο. Τα βήματα που πρέπει να γίνουν, όσον αφορά τη δική μας πλευρά, γίνονται. Εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό -επαναλαμβάνω- κι αυτό κάνουμε, ώστε να κερδίσουμε κάθε μέρα που περνάει, έτσι ώστε να μην είναι χαμένη. Ένα ενδεχόμενο υπάρχει μπροστά μας, να υπάρξει όσο το δυνατό καλύτερη συμφωνία το συντομότερο χρονικό διάστημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα