Σκληραίνει τη στάση του το ΔΝΤ, βαριά μέτρα ζητάει από το 2018

08:05 4/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Παρεμβάσεις από το 2018 στο ασφαλιστικό ζητούν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ που τις τελευταίες μέρες σκληραίνουν ολοένα και περισσότερο τη στάση τους απέναντι στην ελληνική Κυβέρνηση.

Ένα θέμα που η ελληνική πλευρά δεν έβαζε καν στη συζήτηση, θεωρώντας το ως "κόκκινη γραμμή" για τα μέτρα, το οποίο όμως χθες τέθηκε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και μένει να διαπιστωθεί αν θα πάρει και επίσημη μορφή.

Αρκετοί είναι εκείνοι πάντως που περίμεναν πως θα υπάρξει μία τέτοια πρόταση από πλευράς ΔΝΤ,

ακούγοντας πρόσφατα τις δηλώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, όπου είχε επισημανθεί πως το συνταξιοδοτικό αποτελεί μία από τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος και είχαν "φωτογραφίσει" τη λήψη μέτρων έως το 2018.

Οι δανειστές αντιπαραθέτουν στις ελληνικές "ενστάσεις" γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα τη δυσλειτουργία του ΕΦΚΑ, τις διαφαινόμενες... τρύπες στα έσοδα από τις εισφορές καθώς και τη χαμηλή εισπραξιμότητα και ζητούν να εξοικονομηθούν περίπου 1,8 δισ ευρώ, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να γίνουν μειώσεις συντάξεων 7% μεσοσταθμικά και μάλιστα από το πρώτο ευρώ.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια από το ΔΝΤ για μείωση και της Εθνικής Σύνταξης, καθώς θεωρούν πως αυτή βρίσκεται σε δυσανάλογα υψηλά επίπεδα. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα να προκύψει νέα κουβέντα που να σχετίζεται με όσα είχαν συζητηθεί πριν ένα χρόνο και την πρόταση του Ταμείου για 320 ευρώ Εθνικής Σϋνταξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα