Σκάνδαλα στο Μπάκιγχαμ


Μπλεγμένη στην τεράστια λίστα των Paradise Papers είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του σκανδάλου φοροδιαφυγής για το οποίο συζητάει όλος ο πλανήτης τις τελευταίες μέρες.

Μπορούν τα Paradise Papers να αποτελέσουν ένα σκάνδαλο που θα φέρουν μεγάλη "στάμπα" στη βασιλική οικογένεια; Η απάντηση είναι όχι. Διότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ουίντσορ εμπλέκονται σε σκάνδαλα, είτε οικονομικά, είτε σεξουαλικά. Το pagenews.gr καταγράφει τα πιο σημαντικά απ' αυτά.

Η εισβολή στο παλάτι

Toν Ιούλιο του 1982 ένας νεαρός άνδρας

που αντιμετώπιζε διάφορα ψυχολογικά προβλήματα κατάφερε όχι μόνο να σκαρφαλώσει τον τοίχο των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ αλλά και να εισβάλει στην κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας. Ήταν 7 το πρωί και όταν ο Michael Fagan τράβηξε την κουρτίνα του κρεβατιού της, την ξύπνησε. Η βασίλισσα δεν έχασε την ψυχραιμία της, τον κεραυνοβόλησε ρωτώντας τον επιτακτικά ποιος είναι και τι γύρευε εκεί και έτρεξε αμέσως να φωνάξει την Aσφάλεια.

Ο Fagan συνελήφθη αλλά δεν καταδικάστηκε ποτέ, άλλωστε δεν είχε κάποια πρόθεση να βλάψει την Ελισσάβετ, μόνο να της εκθέσει τα προβλήματά του, όμως η πράξη του αποκάλυψε ένα σκανδαλώδες κενό στην Ασφάλεια του Μπάκιγχαμ και θα μπορούσε να έχει διαφορετική έκβαση αν τα κίνητρά του δεν ήταν τόσο αθώα...



Ο πρίγκιπας και το αλκοόλ

Σήμερα δε φαίνεται κάτι σπουδαίο, το 1963 όμως ξέσπασε τεράστιο σκάνδαλο όταν ο έφηβος πρίγκιπας Κάρολος παράγγειλε ένα cherry σε μια pub στη Σκωτία.

Ένας ρεπόρτερ ήταν παρών και μετέδωσε το συμβάν, που έγινε πρωτοσέλιδο, με τις εφημερίδες να αποδοκιμάζουν το γεγονός ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας έπινε αλκοόλ. Τα ανάκτορα αναγκάστηκαν να εκδώσουν επίσημη ανακοίνωση και να αρνηθούν ότι το περιστατικό συνέβη, ο πρίγκιπας Κάρολος όμως έχει δηλώσει πως εξακολουθεί να αισθάνεται άβολα ενθυμούμενος την αντιμετώπιση του Τύπου...



Ο πρίγκιπας Χάρι και η μαριχουάνα

Ένα από τα ξεχασμένα κατορθώματα του πρίγκιπα Χάρι από τη δεκαετία του 2000 ήταν η φορά που τον έπιασαν να καπνίζει μαριχουάνα στο σπίτι του πατέρα του στο Highgrove. Η πληροφορία έφτασε στα μέσα ενημέρωσης και έκανε το γύρο του κόσμου.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, για να του βάλει μυαλό, έστειλε το 16χρονο πρίγκιπα για μια ημέρα σε κλινική αποτοξίνωσης, όπου ο Χάρι συναντήθηκε και είχε συζητήσεις με ναρκομανείς και παρακολούθησε πρόγραμμα για τις επιπτώσεις από την εξάρτηση στις ουσίες...



Η Σάρα Φέργκιουσον πούλησε τη βασιλική οικογένεια

Ήταν το 1992 όταν οι άγγλοι παπαράτσι βρήκαν τη γυμνόστηθη Σάρα Φέργκιουσον να χαριεντίζεται με έναν αμερικανό οικονομικό διευθυντή ονόματι Τζον Μπράιαν. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν έδειχναν τον Μπράιαν να τις γλείφει ακόμα και τις πατούσες και σίγουρα δεν βοήθησε καθόλου το γεγονός ότι η «Φέργκι» ήταν η Δούκισσα του Γιορκ και σύζυγος του πρίγκιπα Άντριου!

Με τη φωτογραφία να φιγουράρει σε κάθε εφημερίδα του πλανήτη, η Φέργκιουσον άγγιξε πάτο και τέσσερα χρόνια αργότερα πήρε τελικά διαζύγιο από τον πρίγκιπα, αν και διατήρησε τον τίτλο ευγενείας της. Η «Φέργκι» δεν είχε πει φυσικά τον τελευταίο λόγο και μια δεκαετία αργότερα πούλησε πληροφορίες και ντοκουμέντα για τη ζωή στο Μπάκιγχαμ έναντι 500.000 λιρών.



Φαίνεται πάντως πως δεν γνώριζε ότι ο αγοραστής ήταν δημοσιογράφος, ο οποίος μέσα στο τσουνάμι των αποκαλύψεων δημοσίευσε και ένα βίντεο που την έδειχνε να τσεπώνει 40.000 λίρες ως προκαταβολή. Παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις της με τη βασιλική οικογένεια άγγιξαν νέο ιστορικό χαμηλό και δεν θα ξανάφτιαχναν ποτέ (δεν την κάλεσαν ούτε στον γάμο του Ουίλιαμ και της Κέιτ το 2011), η ίδια ζήτησε δημοσίως συγγνώμη, βγήκε στην Όπρα να ξεπλύνει τα κρίματά της και είδε μαγικά τα παιδικά βιβλία που είχε γράψει να πουλούν τώρα σαν τρελά…



Η πριγκίπισσα και η Δικαιοσύνη

Το 2002 η πριγκίπισσα Άννα δήλωσε ένοχη ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης παραδεχόμενη ότι ένα από τα σκυλιά της, ένα σκύλος της bull terrier ονόματι Dottie, είχε δαγκώσει δύο μικρά παιδιά.

Η πριγκίπισσα καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 500 λιρών, αποζημίωση ύψους 500 λιρών και να εκπαιδεύσει το σκύλο να μην είναι επιθετικός. Σύμφωνα με φήμες, η Dottie είχε το θράσος να δαγκώσει και κάποια από τα corgi της βασίλισσας.



Τampon-gate

Το 1992 ο βρετανικός Τύπος δημοσιοποίησε ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες του Καρόλου και της Καμίλα. Σε μια από αυτές, ο πρίγκιπας ατυχώς εξέφρασε την επιθυμία να μετενσαρκωθεί στην επόμενη ζωή του στο ταμπόν της τότε ερωμένης του. Ακόμα και χωρίς social media, όλος ο πλανήτης συζητούσε για εκείνη την ιστορία...



Ο Εδουάρδος Η’ παραιτείται του θρόνου για χάρη του έρωτα

Όταν ο διάδοχος του θρόνου «πρίγκιπας playboy», όπως τον έλεγαν χαρακτηριστικά, εγκατέλειψε τον θρόνο της Βρετανίας τον Δεκέμβριο του 1936 για να παντρευτεί την Αμερικανή Γουόλις Σίμπσον, η έκπληξη ίσχυε μόνο για το βρετανικό κοινό. Κι αυτό γιατί την ώρα που ο παγκόσμιος Τύπος απαθανάτιζε εδώ και καιρό τον παράνομο δεσμό του βασιλιά με τη δις ζωντοχήρα, οι βρετανικές εφημερίδες κρατούσαν το στόμα τους κλειστό σε μια περίεργη περίπτωση αυτολογοκρισίας.

Όλα άλλαξαν βέβαια όταν ο επίσκοπος του Μπράντφορντ έκανε λόγο για την άσωτη ζωή του βασιλιά και ο δημοσιογράφοι παρερμήνευσαν τα λεγόμενά του, πιστεύοντας πως το σχόλιο αφορούσε στο κοινό μυστικό Γουόλις Σίμπσον. Κι έτσι στα τέλη του 1936 ο σκανδαλώδης έρωτας έπαιξε κατά λάθος πρωτοσέλιδο σε όλα τα αγγλικά Μέσα! Μια βδομάδα αργότερα, ο Εδουάρδος Η’ δεν ήταν πια βασιλιάς.



Στο κολοσσιαίο σκάνδαλο πέτρα του σκανδάλου θεωρήθηκε φυσικά η Αμερικάνα, η οποία είδε τα παράθυρα του σπιτιού της να σπάζουν από οργισμένα πλήθη και το γραμματοκιβώτιό της τίγκα στα απειλητικά γράμματα και τις επιστολές μίσους. Απεγνωσμένη, κατάφυγε αμέσως στα νότια της Γαλλίας, καθώς οι υπολογισμοί του Εδουάρδου αποδείχτηκαν λανθασμένοι. Βλέπετε ο βασιλιάς πίστεψε ότι λόγω της μεγάλης του λαοφιλίας ο λαός θα του επέτρεπε να κρατήσει την Σίμπσον στο πλευρό του ως βασίλισσα.

Η δημόσια κατακραυγή αλλά και η άρνηση του Μπάκιγχαμ να αποδεχθεί την Αμερικανή στον θρόνο της Αγγλίας τον ανάγκασαν να παραιτηθεί στις 10 Δεκεμβρίου, ανοίγοντας τον βασιλικό δρόμο στον αδερφό του Γεώργιο. Ο Εδουάρδος κράτησε τον τίτλο του Δούκα του Ουίνδσορ και επέλεξε τα κελεύσματα της καρδιάς του: παντρεύτηκε την αγαπημένη του Γουόλις και έζησαν μαζί και ευτυχισμένοι μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος το 1972…

Το μυθιστόρημα "Il Romanzo dei Windsor" του δημοσιογράφου Αντόνιο Καπραρίκα και οι περιγραφές του γύρω από τα σκάνδαλα

Τα σκάνδαλα της βασιλικής οικογένειας έχουν απασχολήσει πολλές φορές τα media. Περιοδικά και ιστοσελίδες έχουν αναφερθεί εκτενώς σε πολλά απ' αυτά, όμως ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Αντόνιο Καπραρίκα, διευθυντής της Rai στο γραφείο του Λονδίνου, αποφάσισε να γράψει το μυθιστόρημα "Il Romanzo dei Windsor", όπου αφηγείται μερικά από τα μυστική της βασιλικής οικογένειας και συγκεκριμένα των ανδρών αυτής.



Αλμπερτ Βίκτορ, δούκας του Κλάρενς (1864-1892)

Ο πρωτότοκος γιος του Εδουάρδου VII, δούκας του Κλάρενς, κληρονόμησε πολλά γονίδια του πατέρα του. Ηταν τακτικός πελάτης οίκων ανοχής για ομοφυλόφιλους, σε μια εποχή κατά την οποία η ομοφυλοφιλία θεωρείτο έγκλημα. Πήγαινε όμως και με γυναίκες, μάλιστα υπήρξαν σοβαρές υποψίες ότι μπορεί να ήταν εκείνος ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, ο οποίος ξεκοίλιαζε πόρνες στο Λονδίνο. Ο δούκας πέθανε νέος, 28 ετών, από ασθένεια, προτού προλάβει να γίνει βασιλιάς.



Γεώργιος, δούκας του Κεντ (1902-1942)

Δύο γενιές μετά βρέθηκε ο «διάδοχος» του δούκα του Κλάρενς. Ο Γεώργιος, δούκας του Κεντ, ένας από τους γιους του Γεωργίου V και της Μαίρη του Τεκ, πριν από τον γάμο του είχε κι εκείνος αμφιφυλόφιλες σχέσεις και υπήρξε επίσης εθισμένος τοξικομανής. Από τον εθισμό τον έσωσε ο μεγαλύτερος αδελφός του Εδουάρδος VIII σε μια στιγμή σπάνιας γενναιοδωρίας του. Ο δούκας του Κεντ παντρεύτηκε τη Μαρίνα της Ελλάδος, κόρη του πρίγκιπα Νικολάου της Ελλάδος, και απέκτησαν μαζί τρία παιδιά.



Εδουάρδος VIII (1894-1972)

Ο γόνος αυτός του οίκου των Ουίνδσορ έχει μείνει στην ιστορία επειδή θυσίασε τον θρόνο του για χάρη μιας γυναίκας. Ο βασιλιάς ακουγόταν ότι είχε μαζοχιστικές τάσεις, του άρεσε να τον χτυπούν με ραβδί. Ερωτεύτηκε τρελά την Αμερικανίδα Βάιολετ Ουόλις Σίμπσον -δύο φορές διαζευγμένη-, για την αγάπη της οποίας παραχώρησε τον θρόνο του στον μικρότερο αδελφό του Γεώργιο VI, πατέρα της σημερινής βασίλισσας, ο οποίος πέθανε το 1952 και τον διαδέχτηκε η πρωτότοκη κόρη του Ελισάβετ ΙΙ.



Λούις Μαουντμπάτεν (1900-1979)

Ο ξάδελφος της βασίλισσας Ελισάβετ, Λούις Μαουντμπάτεν, ο τελευταίος αντιβασιλέας της Ινδίας, παντρεύτηκε την Εντουίνα Ασλεϊ, την πιο πλούσια κοπέλα της αριστοκρατίας της Αγγλίας εκείνης της εποχής. Εκείνη έβαλε την περιουσία της -η οποία αντιστοιχεί σε 120.000.000 ευρώ- κι εκείνος έβαλε το όνομα. Το ζευγάρι απολάμβανε τη ζωή του κάνοντας σεξ και καταναλώνοντας ναρκωτικά, ενώ ο γάμος ήταν ανοιχτός και για τους δύο.

Ο Μαουντμπάτεν είχε πει: «Ξεπεράσαμε τον γάμο για να μπαίνουμε και να βγαίνουμε στο κρεβάτι άλλων». Κι όταν η σημερινή βασίλισσα Ελισάβετ του παραπονέθηκε ότι ο σύζυγός της Φίλιππος την απατούσε, ο Μαουντμπάτεν της έλεγε: «Ηρέμησε, αφού πάντα θα επιστρέφει σε εσένα. Γνωρίζει πολύ καλά πού μπορεί να βρίσκει πάντα ψωμί με βούτυρο». Η Εντουίνα είχε μεγάλη σεξουαλική όρεξη και έκανε δεσμό με έναν μαύρο μουσικό, τον Λέσλι Χάτσινσον Η ιστορία τους έχει γίνει μιούζικαλ. Επίσης οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι ο Νεχρού, ο ιδρυτής της σύγχρονης Ινδίας υπήρξε εραστής και της Εντουίνα και του Μαουντμπάτεν.



Γεώργιος ΙV (1762-1830)

Η ιστορία του θυμίζει εκείνη του πρίγκιπα Κάρολου και της Νταϊάνα. Παντρεύτηκε την Νταϊάνα για να αποκτήσει παιδιά, αλλά συνέχισε να βλέπει και την Καμίλα. Ο Γεώργιος IV προτού γίνει βασιλιάς θέλησε να αποκτήσει ένα παιδί. Ομως ήταν ερωτευμένος με τη Μαρία Φιτζχέρμπερτ, αριστοκράτισσα αλλά καθολική, και το Κοινοβούλιο δεν θα του επέτρεπε να την παντρευτεί, αν και υπήρξε ο μεγαλύτερος κρυφός έρωτας της ζωής του. Ετσι με τα «μάτια κλειστά» διάλεξε την Καρολίνα του Μπρουνγουίκ.

Εκείνος ήταν λάτρης των τεχνών και της αρχιτεκτονικής, του άρεσαν οι γυναίκες, ο τζόγος, ενώ η Καρολίνα ιδέα δεν είχε απ' όλα αυτά. Και επίσης μύριζε «σαν άλογο που μόλις βγήκε από τον στάβλο». Μόλις η Καρολίνα έμεινε έγκυος και μετά τη γέννηση της κόρης τους Σάρλοτ, ο Γεώργιος την απομάκρυνε από την κρεβατοκάμαρά τους. Κι όταν έγινε βασιλιάς, η μισητή βασίλισσα (έτσι λένε οι ιστορικοί ότι ήταν) προσπάθησε να ανοίξει τις πόρτες του Ουέστμινστερ για να παραστεί στην ενθρόνιση του συζύγου της.

Keywords
συλληψεις, pub, δουκισσα, ουίλιαμ, σκύλος, bull, media, playboy, δις, γαλλια, dei, rai, vii, viii, βιβλια, εφημεριδες, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, βασιλικος γαμος, Καλή Χρονιά, δουκισσα νομικου, η ημέρα της γης, νεος παπας, βασιλισσα ελισαβετ, μια ημερα, βιντεο, γαμος, δουκας, θανατος, λονδινο, ναρκωτικα, ονοματα, περιοδικα, προγραμμα, σημερινη, φημες, φωτογραφιες, φωτογραφια, ψωμι, ωρα, dei, αγαπη, αλκοολ, αλογο, αννα, αποζημιωση, βδομαδα, γεγονος, γεωργιου, γινει, δις, εγκυος, εγινε, ευρω, εκβαση, ελισαβετ, εποχη, επιθυμια, ετων, εφημεριδα, ζωη, ζωης, ιδεα, ιδια, θυμιζει, θρασος, ιστορικο, κειτ, λαθος, λογο, μαυρο, μυστικο, μιουζικαλ, μαρια, ρεπορτερ, μυαλο, μυθιστορημα, νεχρου, παντα, οικογενεια, ομοφυλοφιλια, ονομα, οπρα, ουσιες, παιδικα, παιδι, παιδια, πεθανε, πετρα, πηγαινε, πορτες, προβληματα, πριγκιπας, πρωι, σιγουρα, συγκεκριμενα, σκύλος, σκυλια, σκωτια, σπιτι, στομα, ταμπον, τυπος, τρια, τρελα, τσουναμι, φυσικα, φορα, ψυχολογικα, ψυχραιμια, ασφαλεια, bull, εξαρτηση, γλωσσες, εισβολη, κλειστο, κοπελα, pub, κρεβατι, media, μεινει, ουίλιαμ, πληροφοριες, rai, vii, viii, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα