Σαν το 2015;


Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα παραμένει απομονωμένη και εγκλωβισμένη από τις ιδεοληψίες και τις αυταπάτες της πλέον επικίνδυνης κυβέρνησης της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, η Ελλάδα ήταν μόνη της και άπαντες στράφηκαν εναντίον της. Γιατί, άραγε;

Οι «τσαρλατανισμοί» της Κυβέρνησης, τα τελευταία δύο χρόνια, και κυρίως η έλλειψη μεταρρυθμιστικής

πολιτικής είχαν ως αποτέλεσμα τη σκλήρυνση της στάσης των δανειστών και την πίεση για λήψη νέων μέτρων δημοσιονομικού χαρακτήρα, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι, που η ίδια η Κυβέρνηση συμφώνησε. Είχε φροντίσει πρώτα να παρασύρει ένα ολόκληρο λαό στον διχασμό ενός επικίνδυνου δημοψηφίσματος, που λίγο έλειψε να ρίξει τη χώρα στον γκρεμό.

Έτσι, δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η χώρα ζει το απόλυτο "deja vu". Μια επανάληψη του ίδιου έργου, με πρωταγωνιστές τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους «κακούς» ξένους. Το story γνωστό και πολυπαιγμένο, με την ελληνική πλευρά να διαρρέει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών για νέα μέτρα και μετά, να αναγκάζεται να λέει «ναι σε όλα»! Γιατί αυτό θα συμβεί και τώρα. Η Κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πει «ναι σε όλα», μόνο και μόνο για να παρατείνει τον χρόνο της στην εξουσία.

Η Κυβέρνηση χάνει ανεπίτρεπτα χρόνο. Οι πολύμηνες, δημόσιες διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού ότι η αξιολόγηση κλείνει από μέρα σε μέρα και οι διαρροές του Μαξίμου περί βέβαιης αποχώρησης του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, δείχνουν μία Κυβέρνηση είτε σε απόλυτη αποτυχία κατανόησης της πραγματικότητας είτε, πιθανότερα, σε πλήρη παράδοση σε αδίστακτους τυχοδιώκτες που προτάσσουν την προπαγάνδα της παραμονής στην εξουσία από τη σωτηρία της χώρας.

Δυστυχώς, το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο. Η «επιτυχία» Τσίπρα της υπογραφής του τελευταίου Μνημονίου έφερε προίκα την πολυετή δέσμευση για υψηλούς στόχους πλεονασμάτων, που για να επιτευχθούν θα χρειαστούν σκληρές θυσίες τα επόμενα χρόνια. Νέα, αχρείαστα μέτρα, ύψους 5 δισ. ευρώ που θα πλήξουν κι άλλο την ελληνική κοινωνία.

Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα οι θυσίες του ελληνικού λαού να πεταχτούν στο καλάθι των αχρήστων, επειδή ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Οι υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών μπορούν να αναχαιτιστούν μόνο μέσα από την υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, μείωση της φορολογίας και κυρίως αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας. Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει και κυριότερα ούτε μπορεί να εφαρμόσει αξιόπιστη πολιτική εξόδου από την κρίση. Και αν αναλογιστούμε ότι το 2018 λήγει το παρόν πρόγραμμα και η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί σε επικίνδυνο χρηματοδοτικό κενό, δηλαδή πτώχευση, είναι επιτακτική ανάγκη να φύγει άμεσα η Κυβέρνηση της προπαγάνδας, του ψεύδους, της ανικανότητας και των φόρων.

«Ου καιροί μενετοί». Πρέπει να φύγουν τώρα!

Keywords
Τυχαία Θέματα