Σαφές μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη προς την Τουρκία: Δεν εγκαταλείψαμε εμείς το τραπέζι των διαπραγματεύσεων


Τα πράγματα στη θέση τους επιχειρεί να βάλει ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, αναφορικά με τις εξελίξεις και τα δεδομένα που διαμορφώνονται για τις συνομιλίες. Έτσι, στέλνει σαφές μήνυμα προς την απέναντι πλευρά, τονίζοντας ότι «Αυτά που προβάλλει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ουδεμία σχέση έχουν με τα επιδιωκόμενα των δυο πλευρών»

Προσθέτει, επίσης, ότι στόχος

του είναι να συνεχισθούν οι συνομιλίες στο Κυπριακό, που θα οδηγήσουν σε λύση η οποία θα είναι λειτουργική και βιώσιμη, θα σέβεται τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα είναι προς όφελος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, έστειλε από τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Δεν εγκαταλείψαμε εμείς το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε κανένα παιγνίδι επίρριψης ευθυνών.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι στη συνάντηση της Τετάρτης με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντώνιο Γκουτέρες, και την επομένη με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, θα ενημερώσει με αντικειμενικό τρόπο για τις πραγματικότητες που υπάρχουν και θα επανατονίσει τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για συνέχιση του διαλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα