Ρύπανση στον Σαρωνικό: Η πετρελαιοκηλίδα από τη Σαλαμίνα έφτασε στη Φρεαττύδα


Δυστυχώς δυσάρεστα είναι τα νέα σχετικά με το θαλάσσιο ατύχημα με τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ», το οποίο ήταν φορτωμένο με 2.570 τόνους καύσιμα, και μόλυνε με πετρέλαιο τη θάλασσα της Σαλαμίνας. Οι φόβοι των Αρχών επιβεβαιώθηκαν καθώς η ρύπανση στον Σαρωνικό από την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου έφτασε

τη Φρεαττύδα.

Την ίδια ώρα γίνονται συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να περιοριστεί η πετρελαιοκηλίδα καθώς υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και το Φάληρο.

Μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης εξέδωσε ανακοίνωση η δημοτική αρχή Πειραιά και σύμφωνα με αυτή ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε ότι η πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας κατευθύνεται προς την Πειραϊκή, επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη, προκειμένου να ζητήσει να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, καθώς ο Δήμος Πειραιά δεν έχει αρμοδιότητα παρέμβασης.

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τον δήμαρχο Πειραιά ότι την Τετάρτη το πρωί που θα μπορέσει να εκτιμηθεί η κατάσταση, θα είναι σε θέση να τον ενημερώσει τόσο για τον τρόπο όσο και για το χρονοδιάγραμμα του καθαρισμού της περιοχής της Πειραϊκής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απάντληση των καυσίμων από το δεξαμενόπλοιο θα κρατήσει αρκετές μέρες, καθώς η ποσότητα είναι πάρα πολύ μεγάλη και η επιχείρηση αρκετά δύσκολη. Η ιδιωτική εταιρεία που θα πραγματοποιήσει το έργο έχει ήδη υποβάλλει το σχέδιό της στην αρμόδια Λιμενική Αρχή Πειραιά και περιμένει την έγκριση.

Στην περιοχή του ναυαγίου ενισχύονται τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος που επιχειρούν επί τόπου, ενώ στη Σαλαμίνα, μετά από συνεννόηση του υπουργείου Ναυτιλίας με την πλοιοκτήτρια εταιρία ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ Ν.Ε. έχουν σταλεί επιπλέον τρία βυτιοφόρα οχήματα, για να βοηθήσουν στην απορρύπανση των ακτών. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή του ναυαγίου συνεχίζουν να επιχειρούν πλωτός γερανός, ρυμουλκό και παράκτια αντιρρυπαντικά σκάφη αναδόχου εταιρείας εργασιών απορρύπανσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα