"Ρουκέτες" Κυριάκου κατά Τσίπρα για ΔΟΛ και νόμο Παπά


Με τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΔΟΛ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βάλει, ως επικεφαλής στο σχέδιο διάσωσης της επιχείρησης, τον Βασίλη Μουλόπουλο, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή κατά την ημερησία συζήτηση για το αγροτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε ότι η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύει, ελέγχοντας τον Τύπο, τον τρομακτικό της κυνισμό.

"Μέσα σε δύο χρόνια εξελιχθήκατε

στην πιο αποτυχημένη, στην πιο αδίστακτη και αυταρχική κυβέρνηση, που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα", είπε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε ότι η Αριστερά θέλησε να πάρει τον έλεγχο των ΜΜΕ μέσω του νόμου Παπά, με τα λεφτά της Τράπεζας Αττικής, προχωρώντας σε αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το αίτημα για πρόωρες εκλογές είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. "Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Είναι μέρος της λύσης του προβλήματος της χώρας. Χρειάζεται κυβέρνηση που θα έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της χώρας", τόνισε.

Όπως είπε, η χώρα είναι σε συλλογική μελαγχολία. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η άγρια υπερφορολόγηση πνίγει την οικονομία. Ανέφερε επίσης ότι ο πρωθυπουργός υποσχόταν το κλείσιμο της αξιολόγησης εδώ και πολύ καιρό.

"Διαπραγματεύεστε με το ένα μάτι στους δανειστές και το άλλο στις συνιστώσες", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. "Το ενδεχόμενο φυγής του ΔΝΤ δίνει λαβές στους ακραίους δανειστές να εισηγηθούν ακόμα σκληρότερα μέτρα", πρόσθεσε ο ίδιος.

"Οσο καθυστερούμε, αναβάλλουμε την ανάκαμψη της οικονομίας και ρισκάρουμε να μην αξιοποιήσουμε το πρόγραμμα ποσοτικής σταθερότητας. Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, που θα προσελκύσει επενδύσεις και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Σήμερα συγκρούονται οι δυνάμεις του μέτρου και της λογικής με τις δυνάμεις της ανευθυνότητας και της αποτυχίας. Απέναντι σε αυτό δεν μπορεί να υπάρξει ουδετερότητα", επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η ΝΔ σήμερα είναι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη του τόπου. Είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση. Ο χρόνος που απομένει είναι πολύ λίγος. Με τον κίνδυνο του Grexit να επιστρέφει και την Ελλάδα να βρεθεί με μόνη διέξοδο ένα τέταρτο μνημόνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα