''Ράβε-ξήλωνε'' μέχρι να κλείσει!

16:59 9/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Κλεισμένοι, εκ νέου, από τις 3 μετά το μεσημέρι στην σουίτα του Χίλτον, κυβέρνηση και δανειστές, αναψηλαφούν, με ορίζοντα την 20η Μαρτίου, το 2% μέτρων επί του ΑΕΠ από το 2019, τα εργασιακά και το θέμα των αντιμέτρων. Τα δύο τελευταία είναι αυτά που φαίνεται ότι θα παρατείνουν ακόμα τις διαπραγματεύσεις, ενώ για το 2% το οποίο φαίνεται να παραμένει, υπάρχει ομοφωνία Ευρωπαίων και ΔΝΤ.

Σε ό,τι αφορά τις συλλογικές συμβάσεις η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο ώστε να μην είναι

αυτές μόνο που θα καθυστερήσουν το κλείσιμο της συμφωνίας και δεν αποκλείεται το πολυδιαφημισμένο αυτό ζήτημα να περάσει σε δεύτερη προτεραιτότητα από το ελληνικό διαπραγματευτικό κλιμάκιο, τουλάχιστον για την ώρα.

Το άλλο ''καυτό'' σημείο είναι η ανυποχώρητη, μέχρι στιγμής, στάση των δανειστών στο ζήτημα της μείωσης των συντάξεων μετά το 2019, μέσω της περικοπής της προσωπικής διαφοράς.

Σε ''αγκάθι'', όμως, εξελίσσεται και η στάση των θεσμών που φαίνεται ότι ''τα στυλώνουν'' στις προτάσεις της κυβέρνησης για τα αντίμετρα. Η κυβέρνηση, παρόλα αυτά, ελπίζει ότι αυτό θα ξεπεραστεί καθώς υπάρχει ακόμα το αναγκαίο χρονικό περιθώριο για την διαπραγμάτευση.

Η πυρετώδης σημερινή κινητικότητα, αναμένεται να δώσει κάποια απτά δείγματα για το πού πάνε τα πράγματα, μετά την τηλεδιάσκεψη των τεχνικών κλιμακίων του Euro working Group, στις 9 το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα