Ράλι χρυσού: Σε υψηλό τριών εβδομάδων


Σε υψηλό άνω των τριών εβδομάδων ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Πέμπτης ο χρυσός καθώς οι μεγάλες απώλειες των δεικτών στη Wall Street έστρεψαν τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο.

Ο ενθουσιασμός των επενδυτών που οδήγησε χθες τους δείκτες σε νέα ιστορικά υψηλά δεν είχε διάρκεια καθώς σήμερα επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο η πολυαναμενομένη φορολογική μεταρρύθμιση που έχει υποσχεθεί ο Donald Trump να καθυστερήσει σημαντικά στο Κογκρέσο.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, το φορολογικό νομοσχέδιο που θα καταθέσουν οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας θα προβλέπει φορολογικές περικοπές για τις επιχειρήσεις αλλά όχι άμεσα, όπως θέλει ο πρόεδρος Trump.

Ειδικότερα, το σχέδιο των Γερουσιαστών θα προτείνει να καθυστερήσει η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 20% από 35% μέχρι το 2019.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα σχέδια του προέδρου Donald Trump ο οποίος έχει ζητήσει την άμεση εφαρμογή των αλλαγών προκειμένου να τονωθεί η οικονομία. Ωστόσο οι Γερουσιαστές εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για τον αντίκτυπο των περικοπών στο έλλειμμα.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 3,80 δολ. ή 0,3% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 1.287,50 δολ. ανά ουγγιά. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 16 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα