Πτωτικά ο χρυσός


Σε αρνητικό έδαφος διαμορφώθηκε ο χρυσός, "διαγράφοντας" μέρος των κερδών που σημείωσε χθες.

Το πολύτιμο μέταλλο δέχθηκε πιέσεις από την ενίσχυση του δολαρίου, το οποίο εντούτοις έχασε έδαφος, μετά από τα αποθαρρυντικά μάκρο για τις λιανικές πωλήσεις που ήλθαν στη δημοσιότητα.

Σημειωτέον πως η σημερινή είναι μια συμβολική ημέρα για τον χρυσό, καθώς ολοκληρώνονται δέκα χρόνια από όταν το πολύτιμο μέταλλο ξεπέρασε τα 1.000 δολάρια. Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού στο Λονδίνο διαμορφώθηκε, για πρώτη φορά, πάνω από τα επίπεδα των 1.000 δολαρίων στις 14 Μαρτίου του 2008.

Η

τιμή του συμβολαίου παραδόσεως Απριλίου έχασε 1,50 δολάρια ή 0,1% στα 1.325,60 δολάρια ανά ουγγιά, μετά από την άνοδο που γνώρισε χθες, οπότε και λειτούργησε σαν επενδυτικό καταφύγιο, εν μέσω των συνθηκών αβεβαιότητας που επικρατούν στην αγορά.

Οι τελευταίες εξελίξεις τόσο στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ, όσο και στο οικονομικό πεδίο, έχουν πυροδοτήσει ανησυχίες στην αγοράς.

Οι επενδυτές εκφράζουν ακόμη την αβεβαιότητά τους σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα. Καναδάς και Μεξικό εξαιρέθηκαν, εντούτοις παραμένουν - αν και μετριάστηκαν - οι ανησυχίες ότι διάφορες χώρες ανά τον κόσμο μπορεί να προχωρήσουν σε αντίμετρα.

Σημειωτέον πως νέες πληροφορίες που ήλθαν στη δημοσιότητα ανέφεραν πως η αμερικανική κυβέρνηση του επιδιώκει να επιβάλει δασμούς συνολικής αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα και θα στοχεύουν τους τομείς της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών.

Την ίδια ώρα, νέες αναταραχές προκάλεσε η χθεσινή αιφνίδια αποπομπή του υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον - με τον Αμερικανό πρόεδρο να το γνωστοποιεί μέσω του Twitter - ενώ τη θέση του αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της CIA, Μάικ Πομπέι.

Παράλληλα, τα σημερινά μάκρο εκπέμπουν ανάμικτα μηνύματα για τις συνθήκες της αμερικανικής οικονομίας, με τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις να αποθαρρύνουν το επενδυτικό αίσθημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα