"Προεκλογικός" Γκάμπριελ: Δεν αποκλείεται η διάλυση της ΕΕ

17:39 7/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Σε ύφος έντονα προεκλογικό έχει αρχίσει να κινείται ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατά της Άγκελα Μέρκελ για το σύνολο των πολιτικών που ακολουθεί η Γερμανία, κάτι λιγότερο από 10 μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στο περιοδικό Spiegel, επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών (SPD) και τωρινός αντικαγκελάριος επέκρινε την κ. Μέρκελ

λέγοντας πως "η γερμανική εμμονή στη λιτότητα έχει διαιρέσει περισσότερο από ποτέ, την Ευρώπη".

"Έχω ρωτήσει την καγκελάριο, τι θα ήταν πιο επιζήμιο για τη Γερμανία: Να επιτρέψει στη Γαλλία να έχει έλλειμμα 0,5% παραπάνω ή η Μαρίν Λε Πεν να γίνει πρόεδρος" έσπευσε να προσθέσει.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις από μία ενδεχόμενη διάλυση της EE, ο Γκάμπριελ επεσήμανε ότι "εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα μας καταραστούν".

"Η Γερμανία ωφελήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, από την ευρωπαϊκή κοινότητα, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά" κατέληξε, στο ίδιο πλαίσιο.

Σημειώνεται πως ο Γκάμπριελ θεωρείται ως το επικρατέστερο όνομα για να λάβει το χρίσμα του SPD για την καγκελαρία και να είναι αυτός ο βασικός αντίπαλος της Μέρκελ για τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα