Πούτιν: Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ έχουν επιδεινωθεί αφότου ανέλαβε ο Τραμπ


Η εμπιστοσύνη μεταξύ Μόσχας-Ουάσινγκτον έχει επιδεινωθεί μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη που μεταδόθηκε τη Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις των δύο χωρών αφότου ο Τραμπ έγινε πρόεδρος, ο Πούτιν είπε, σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο: "Κάποιος θα μπορούσε να πει πως το επίπεδο της εμπιστοσύνης σε επίπεδο εργασίας, ειδικά στο στρατιωτικό επίπεδο, δεν έχει βελτιωθεί, αλλά μάλλον έχει

επιδεινωθεί".

Αναφορικά με τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η συριακή κυβέρνηση εξαπέλυσε επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ, ο Πούτιν είπε πως η Δαμασκός κατέστρεψε τα αποθέματα χημικών όπλων της.

Τόνισε, δε, πως πιστεύει ότι υπάρχουν δύο πιθανές εξηγήσεις για το επεισόδιο στην επαρχία Ιντλίμπ: πως οι αεροπορικές επιδρομές της συριακής κυβέρνησης έπληξαν αποθήκες χημικών όπλων των ανταρτών, απελευθερώνοντας δηλητηριώδες αέριο, ή πως το συμβάν ήταν στημένο για να δυσφημίσει τη συριακή κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα