Πώς αλλάζει ο χρόνος στις μητροπόλεις του κόσμου

19:08 1/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Η αλλαγή του χρόνου είναι κάτι που, παραδοσιακά, γίνεται με μεγαλοπρέπεια σε όλες τις μητροπόλεις του κόσμου. Πλήθη ανθρώπων συγκεντρώνονται στα πιο κεντρικά σημεία για την αντίστροφη μέτρηση και τα πυροτεχνήματα που θα ακολουθήσουν.

Νέα Υόρκη

H αλλαγή του χρόνου στο “Μεγάλο Μήλο” γίνεται μπροστά από το New York Times Building, κάτω από την διάσημη ντισκομπάλα Waterford. Αυτό, φυσικά, αν κάποιος είναι κοντά. Στο

μεγάλο ρεβεγιόν συγκεντρώνεται, τουλάχιστον, ένα εκατομμύριο κόσμου, εδώ και τουλάχιστον 100 χρόνια.

Λονδίνο

Στο Λονδίνο, η αλλαγή του χρόνου είναι κανονική γιορτή. Νομίζεις ότι ζεις μέσα σε ένα πάρτυ που δεν τελειώνει! Πυροτεχνήματα κάτω από το Big Ben, βρετανική ροκ μουσική και η ρόδα, το “Μάτι” του Λονδίνου να γυρίζει.

Παρίσι

Πυροτεχνήματα και στο Παρίσι, κάτω και γύρω από τον πύργο του Άιφελ. Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά είναι η σαμπάνια.

Λας Βέγκας

Το Λας Βέγκας είναι ένας παγκόσμιος προορισμός για την Πρωτοχρονιά. Στη “Λωρίδα” αλλάζουν τη χρονιά με πολύ γκλάμουρ, σαμπάνια, τυχερά παιχνίδια και παραστάσεις από τα μεγαλύτερα ονόματα της σόουμπιζ.

Ρίο ντε Τζανέιρο

Οι καθολικές παραδόσεις αναμειγνύονται με την Αφρικανική κουλτούρα. Χιλιάδες ντόπιοι ντύνονται στα λευκά σαν ιερείς και παρελαύνουν στις παραλίες πετώντας λουλούδια στα κύματα. Έτσι τιμούν τη θεά Yemanjá. Αργότερα συναντάνε τους τουρίστες στα μπαρ και τους δρόμους της πόλης για ένα ολονύχτιο πάρτι.

Μαδρίτη

Στη Μαδρίτη γιορτάζουν παραδοσιακά. Τρώνε 12 ρώγες σταφύλι, ένα για κάθε χτύπημα του ρολογιού πριν την αλλαγή του χρόνου, μαζεύουν θετική ενέργεια και μετά διασκεδάζουν μέχρι πρωίας στα μπαρ της πόλης.

Τόκιο



Και στο Τόκιο, οι εορτασμοί έχουν πιο παραδοσιακό χαρακτήρα με ήχους από καμπάνες, νουντλς και ευχές για υγεία και καλοτυχία.

Σίδνεϋ

Το Σίδνεϋ έχει την τιμή να αλλάζει χρόνο πρώτο, γι΄αυτό και συγκεντρώνει πλήθη τουριστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νότιο Ημισφαίριο έχει καλοκαίρι και ο κόσμος είναι μαζεμένος στις παραλίες. Στο ρεβεγιόν, ο κόσμος συγκεντρώνεται στη Γέφυρα του Λιμανιού κάτω από βροχή πυροτεχνημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα