Πολυνομοσχέδιο: Συζήτηση με κόντρες στην Ολομέλεια της Βουλής (Live)


Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί το βράδυ από την Ολομέλεια και από νωρίς το πρωί έχει ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή, με το κλίμα να είναι εκρηκτικό.

Το πολιτικό ενδιαφέρον, πάντως, εστιάζεται σήμερα στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών οπότε η αντιπαράθεση αναμένεται να κορυφωθεί και να είναι εφ' όλης της ύλης. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται

να πάρει τον λόγο περίπου στις 14.30 μετά το μεσημέρι.

Η ψήφιση του αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ, αφού θα έχουν προηγηθεί ονομαστικές ψηφοφορίες που έχουν προαναγγείλει ότι θα καταθέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε επίμαχα άρθρα, μεταξύ των οποίων οι πλειστηριασμοί και οι όροι χορήγησης των πολυτεκνικών επιδομάτων.

Κόντρα για τους πλειστηριασμούς

Το κλίμα φορτίστηκε από νωρίς το πρωί, με το θέμα των πλειστηριασμών να βρίσκεται στο επίκεντρο. «Ιδιώτες κατά ιδιωτών είναι οι μοναδικές υποθέσεις πρώτων κατοικιών που έχουν πλειστηριαστεί. Σας προκαλώ να δώσετε παραδείγματα, δεν υπάρχει ούτε μία πρώτη κατοικία που να έχει πλειστηριαστεί για χρέη στο Δημόσιο» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας στις βολές της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη για έλλειψη προστασίας της πρώτης κατοικίας.

«Δεν προστατεύεται ρητά από 1η Μαΐου η πρώτη κατοικία απέναντι στο Δημόσιο» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος και επέκρινε τον υπουργό Οικονομικών για το γεγονός ότι δεν έχει καταθέσει νομοτεχνική βελτίωση.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε: «Θα καταψηφίσουμε αυτό που φέρνει η κυβέρνηση γιατί δεν βοηθάει τη χώρα να βγει από την κρίση».

«Η ΝΔ ως υπεύθυνη αντιπολίτευση θα ψηφίσει διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που θεωρεί ότι πάνε ένα βήμα μπροστά της χώρα» δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας Νότης Μηταράκης.

Η συζήτηση θα κορυφωθεί με τη μονομαχία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να πάρει το λόγο περίπου στις 14:30, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στις 15:30, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στις 16:00, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στις 16:30, ο επικεφαλής του Ποταμιού 17:00 και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στις 18:00.

Η συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ, αφού θα έχουν προηγηθεί ονομαστικές ψηφοφορίες που έχουν προαναγγείλει ότι θα καταθέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε επίμαχα άρθρα, μεταξύ των οποίων οι πλειστηριασμοί και οι όροι χορήγησης των πολυτεκνικών επιδομάτων.

Την ώρα της συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου των 1.500 σελίδων και 400 άρθρων, τα συνδικάτα έχουν δώσει «ραντεβού» έξω από την Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα