ΠΟΕ - ΟΤΑ: Αναβλήθηκε η συνάντηση με την Όλγα Γεροβασίλη


Ο λόγος ακύρωσης της συνάντησης της Όλγας Γεροβασίλη με την ΠΟΕΟΤΑ είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ αρχικά το περιεχόμενο της συνάντησης μεταξύ των συνδικαλιστών

και της υπουργού, ήταν το θέμα της αξιολόγησης στους δήμους, διαρροές από την «πράσινη» ηγεσία της ΠΟΕΟΤΑ, υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. H ΠΟΕ-ΟΤΑ στη συνάντηση θα θέσει θέμα μόνο για την ανάκληση του άρθρου 84 του Ν.4484/2017 και ψήφιση νέας διάταξης, «που να προβλέπει ισότιμη δυνατότητα εξέλιξης χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις με βάση τις οργανικές διατάξεις του κάθε δήμου» για την μετακίνηση των προϊσταμένων στις Υπηρεσίες των ΚΕΠ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ο Γιώργος Πατούλής ανέφερε πως η συγκεκριμένη συνάντηση θα αφορούσε την αξιολόγηση στους δήμους. Επισήμανε, δε, για την ηγεσία της ΠΟΕΟΤΑ, ότι ενώ αρχικά θα συμμετείχε και η ΚΕΔΕ, όπως είχαν συμφωνήσει σε προηγούμενη μεταξύ τους συνάντηση, τελικά η ΠΟΕΟΤΑ, αποφάσισε να συναντηθεί μόνη της με την υπουργό.

Η στροφή της ΠΟΕ – ΟΤΑ φέρεται να οφείλεται στις αντιδράσεις άλλων παρατάξεων που εκπροσωπούνται στην Εκτελεστική Επιτροπή, οι οποίες αντιτάχθηκαν στην προοπτική συνάντησης με την κ. Γεροβασίλη για το θέμα της αξιολόγησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα