Πέθανε ο Peter Vaughan του Game of Thrones


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, ο Βρετανός ηθοποιός Peter Vaughan που ενσάρκωνε τον ρόλο του Maester Aemon στο Game of Thrones.

«Επιβεβαιώνω με μεγάλη θλίψη πως ο Peter Vaughan απεβίωσε σήμερα στις 10:30 το πρωί. Έφυγε ήσυχα με την οικογένειά του δίπλα του», ήταν η επίσημη δήλωση του ατζέντη του.

Ο χαρακτήρας που τον έκανε ακόμα πιο γνωστό από ότι ήταν σήμερα ήταν

αυτός του Master του Castle Black, του θείου της Ντενέρις Ταργκάριεν και προ προ θείου του Τζον Σνόου. Αυτό που λίγοι οπαδοί της δημοφιλέστερης –σύμφωνα με πολλούς- σειράς του HBO γνωρίζουν είναι πως ο χαρακτήρας που υποδυόταν, που ήταν τυφλός, αντικατόπτριζε και την αλήθεια του καθώς ο ίδιος είχε χάσει την όρασή του.

"Όσο παραμένεις όρθιος στα πόδια σου και υγιής, οι προτάσεις συνεχίζουν να έρχονται, γι’ αυτό πρέπει να συνεχίζεις". Τη δήλωση αυτή την είχε κάνει στα 84 του χρόνια. Στο Game of Thrones είχε "πεθάνει" από φυσικά αίτια, σε ηλικία άνω των 100 ετών.

Από το 2000 και μετά είχε εμφανιστεί μεταξύ άλλων στα "Ένας θάνατος σε μια κηδεία" αλλά και στο "Πίτερ Σέλερς για πάντα". Επίσης είχε παίξει στις ταινίες "Αδέσποτα σκυλιά" και στα "Απομεινάρια μιας μέρας".

Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Το 1997 μάλιστα είχε βραβευθεί από το British Academy of Film and Television Arts ως ο καλύτερος ηθοποιός.

Keywords
Τυχαία Θέματα