Περίεργη διάρρηξη στο νοσοκομείο "Αγιος Σάββας" - Εκλεψαν μηχανήματα 400.000 ευρώ


Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στην ΕΛΑΣ και στην διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου "Αγιος Σάββας", επί της λ. Αλεξάνδρας, δίπλα από τη ΓΑΔΑ, η διάρρξη που έγινε τα χαράματα. Eχει δοθεί εντολή για ΕΔΕ.

none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">

Οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν τι συνέβη στις 7 το πρωί όταν είδαν ίχνη διάρρηξης στον 1ο όροφο στην γαστρεντερολογική και πνευμονολογική κλινική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ και διοικητή του νοσοκομείου, Γεώργιο Δενδραμή, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχουν κλαπεί επτά ενδοσκόπια και ένας επεξεργαστής από το γαστρεντερολογικό τμήμα. Επίσης, ένα πληκτρολόγιο και ένα συνδετικό για τον υπέρηχο του βρογχοσκοπίου καθώς και ένα συνδετικό για το βίντεο του βρογχοσκοπίου από το πνευμονολογικό.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Γαστρεντερολογίας του νοσοκομείου Αγιος Σάββας, Δημητρη Ξυνόπουλο, ο εξοπλισμός που άρπαξαν οι δράστες είναι ακριβός, αξίας περίπου 400.000 ευρώ και προερχόταν από δωρεές.


«Δεν ήταν τυχαία αυτή η κλοπή. Όποιοι την έκαναν γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα » δήλωσε ο διευθυντής της γαστρεντερολογικής κλινικής Δημήτρης Ξυνόπουλος. Παράλληλα διευκρίνισε ότι ορισμένα από τα όργανα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον ελλαδικό χώρο γιατί φέρουν κωδικό που μπορεί να ανιχνευθεί.

«Πρωτόγνωρο, τι να πω. Υπάρχουν κάμερες και security στο νοσοκομείο» πρόσθεσε ο κ. Ξυνόπουλος. Όπως είπε «την ώρα που έγινε κλοπή υπήρχε βλάβη στο υπόγειο σε κάποιο αγωγό και όλοι είχαν ρίξει εκεί την προσοχή τους».

«Δουλειά ετών που μάζευα ένα-ένα τα εργαλεία χάθηκε σε μια ώρα και δεν ξέρω αν υπάρχει το κουράγιο να κάνουμε ξανά το ίδιο» κατέληξε απογοητευμένος ο διευθυντής της γαστρεντερολογικής κλινικής του Άγιου Σάββα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Pagenews
Περίεργη, Αγιος Σάββας - Εκλεψαν, 400 000,periergi, agios savvas - eklepsan, 400 000