Παραδοχή Χουλιαράκη για το χρέος: Όλοι γνωρίζαμε ότι τα μέτρα θα δίνονταν προς το τέλος του προγράμματος


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist ανέφερε ότι όλοι γνώριζαν ότι τα μέτρα ελάφρυνσης για το ελληνικό χρέος θα δίνονταν στο τέλος του προγράμματος.

Συγκεκριμένα ο κ. Χουλιαράκης είπε: "Όλοι γνωρίζαμε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα εξειδικεύονταν στο τέλος του προγράμματος, το 2018".

Σημείωσε

επίσης ότι "πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα για την αναδιανομή και να διαχειριστούμε το ζήτημα των φόρων ώστε να κάνουμε τον προϋπολογισμό πιο φιλικό προς την ανάπτυξη", την ώρα που ο Ντεκλαν Κοστέλο έστειλε αυστηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα.

Ο κ. Χουλιαράκης στάθηκε στο στόχο μείωσης της γραφειοκρατίας, στη σημασία την "ανάκτησης της ιδιοκτησίας του προγράμματος" (reclaim ownership of the program) και στην ανάγκη επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων.

«Χρειάζεται τώρα να διακηρύξουμε την «ιδιοκτησία» του προγράμματος, για να μπορούμε να έχουμε αφήγημα στις αγορές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιαράκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε επίσης ότι πρέπει να μεταβληθεί η επικοινωνιακή πολιτική ώστε να προβάλλονται τα θετικά επιτεύγματα της κυβέρνησης.

Μάλιστα ο κ. Χουλιαράκης διαφώνησε με τον Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) της ΕΚΤ λέγοντας ότι κατά τη γνώμη του υπάρχει επαρκής σαφήνεια για το χρέος.

«Είναι το QE απαραίτητο για τις αγορές; Όχι» ανέφερε ο κ. Χουλιαράκης. Ξεκαθάρισε ότι το QE «είναι επιθυμητό» αλλά ότι η επιστροφή στις αγορές δεν θα κριθεί από αυτό αλλά από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τη μακροοικονομική σταθερότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα