Παππάς: "H λύση μπορεί να δοθεί στην Σύνοδο Κορυφής της 22ης Ιουνίου"


«Προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας, και το χρέος δεν πρέπει να μπαίνει εμπόδιο την ανάπτυξη», εξηγεί ο Ν. Παππάς και προσθέτει «η έξοδος στις αγορές είναι ένα μέσο από τα πολλά για να πετύχουμε το σκοπό της δίκαιης ανάπτυξης. Δεν θα κάνουμε ούτε πρόωρη, ούτε πρόχειρη, ούτε… μουσαντένια και άχρηστη έξοδο όπως έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ».

«Δεν θα ήταν έκπληξη εάν η λύση δοθεί στην προγραμματισμένη εδώ και καιρό Σύνοδο Κορυφής της 22ης Ιουνίου. Και, βεβαίως και δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος «θεσμός» του Eurogroup δεν θα καταφέρει να δώσει λύσεις στα προβλήματα με τα οποία είμαστε αντιμέτωποι» εκτιμά κατά τη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός.

Διατυπώνει μάλιστα την άποψη πως ένα από τα «ατού» της κυβέρνησης είναι οι συμμαχίες της διεθνώς και αναφέρει: «Μπορεί ως τον Ιούλιο του 2015 να ήμασταν απελπιστικά μόνοι, όμως σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει».

Κλείνοντας, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μας έχει πει αν έκαναν κάτι λάθος. Το αντίθετο. Μιλούν και αυτοί για το success story του κ. Σαμαρά. Και θέλουν να κάνουν ξανά τα ίδια. Ας το χωνέψουν, η Ελλάδα προχωράει και η καταστροφή που ονειρεύονταν δεν ήρθε. Αρκετά μας «έσωσαν» ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ. Δεν θέλουμε άλλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα