Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-1: Αραούχο, ο λυτρωτής!


Πανιώνιος - ΑΕΚ 0-1: Το αριστερό πλασέ του Αραούχο έδωσε, έστω κι αργά (81') τη λύση στην ΑΕΚ, η οποία ως εκείνο το σημείο έβλεπε τις προσπάθειές της να σταματούν πάνω στον Κότνικ.

Το καλό νέο για την ''Ένωση'' είναι ότι επέστρεψε στις επιτυχίες στην Superleague, που αγνοούσε μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

και διατηρήθηκε σε επαφή με την κορυφή.

Το κακό νέο έρχεται από τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος αποχώρησε με πόνους στο αριστερό του γόνατο, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες στα τελευταία λεπτά.

Το ματς

Αποφασισμένη να αλλάξει τη μοίρα της και να τεθεί εκ νέου σε ''τροχιά'' επιτυχιών, τις οποίες έψαχνε μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ μπήκε πιεστικά στη ''Νέα Σμύρνη'', προσπαθώντας να απειλήσει από νωρίς την εστία του Κότνικ.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ''Ένωση'', ήρθε στο 20ο λεπτό, με τον Λόπες να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, και τον Αραούχο να αδυνατεί από καλή θέση να στείλει τη μπάλα εκεί που έπρεπε, κάνοντας ''τσαφ''. Δέκα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Χιμένεθ διαμαρτυρήθηκε έντονα για το εντός περιοχής μαρκάρισμα του Μπανανά στον Μάνταλο, με τον διαιτητή να δείχνει ''παίζετε''. Το τελευταίο ''σετ'' φάσεων για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος, έλαβε χώρα αρχικά στο 35ο λεπτό, με τον Κότνικ να αποκρούει δύσκολα το σουτ του Λιβάγια, επαναλαμβάνοντας το κατόρθωμά του στην προσπάθεια του Σιμόες, ένα λεπτό αργότερα.

Ο ''ήσυχος'' ως εκείνο το σημείο, Πανιώνιος, βρήκε την πρώτη του καλή φάση στο 53', με τον Μπανανά να αστοχεί από καλή θέση με κεφαλιά, την οποία έπιασε... μόνος του, καθώς τον έχασε στο μαρκάρισμα ο Βράνιες, ενώ στο 59' ο Ανέστης επενέβη σωτήρια στην κίνηση του Ντουρμισάι, που βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ της ''Ένωσης''. Ύστερα, ακολούθησε μια περίοδος... καρτών, με τους Γαλανόπουλο, Κάργα, Μάνταλο και Χατζισαφί να κιτρινίζονται, δείγμα της έντασης που επικράτησε σε εκείνο το σημείο στο ματς. Η νέα προσπάθεια της ΑΕΚ ήρθε στο 73ο λεπτό, με τον Κότνικ να λέει ξανά «όχι» στην ΑΕΚ και συγκεκριμένα στο ωραίο σουτ του Μάνταλου.

Παρ' ότι πίεζε, η ομάδα του Χιμένεθ έδειχνε πως δύσκολα θα έφτανε με αξιώσεις στην εστία του Κότνικ. Όλα όμως ανατράπηκαν, υπέρ της ΑΕΚ, η οποία βρήκε τη λύση μέσω αντεπίθεσης και της συνεργασίας Μπακασέτα - Αραούχο. Ο πρώτος εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση στο ανοιχτό γήπεδο, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Αραούχο και εκείνος με αριστερό πλασέ έκανε αυτό που δεν μπόρεσαν νωρίτερα οι συμπαίκτες του (0-1, 81').

Η ''Ένωση'' πέτυχε έστω κι αργά τον στόχο της, ωστόσο δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει όσο θα ήθελε το γκολ, καθώς λίγα λεπτά μετά την επίτευξή του, ο Πέτρος Μάνταλος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο σφαδάζοντας, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Χιμένεθ είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του. Πάντως, τα δεδομένα δεν άλλαξαν στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Μάλιστα, ο σκόρερ Αραούχο βρέθηκε αρκετά κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο φορμαρισμένος Κότνικ δεν του το επέτρεψε (92'), διατηρώντας το 1-0, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ στη Νέα Σμύρνη.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Σιώπης, Κόρμπος, Λάμπρου (46' Κάργας), Μασούντ, Μασούρας (77' Σαββίδης), Γεσίλ (34' λ.τ. Ντουρμισάι).


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς (77' Χριστοδουλόπουλος), Λαμπρόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (63' Γιόχανσον), Μάνταλος, Λιβάγια (67΄ Μπακασέτας), Αραούχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα