Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 70-68: Με υπογραφή Παππά!


Χάρη στο buzzer beater τρίποντο του Νίκου Παππά, ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστια νίκη επί της Φενέρ στο ΟΑΚΑ, σε αναμέτρηση για την τέταρτη αγωνιστική της Euroleague.

Εξαιρετικός ο Παππάς, που πέραν του μεγάλου σουτ πέτυχε 24 πόντους, έχοντας άξιο συμπαραστάτη

τον Καλάθη (12π) και τους Σίνγκλετον - Αντετοκούνμπο απροσπέλαστους στην άμυνα.

Το ματς

Στα πρώτα λεπτά είδαμε να εξελίσσεται στο παρκέ μια μονομαχία μεταξύ του Καλάθη και του Ουοναμέικερ. Οι δύο γκαρντ πήραν στις ''πλάτες'' τους τις ομάδες τους, με τη Φενέρ να προηγείται (9-10, 5') έχοντας το ''κάτι παραπάνω'' στην επίθεση αλλά και όσον αφορά τη συγκέντρωση. Το τάιμ άουτ του Πασκουάλ έδωσε ''ώθηση'' στους ''πράσινους'', με τον Ρίβερς να μπαίνει στο προσκήνιο βοηθώντας τον Καλάθη, για το προσωρινό προσπέρασμα (19-17, 7'), προτού έρθει νέα απάντηση από τον Ουαναμέικερ για το 19-21 του δεκαλέπτου.

Ο Πασκουάλ βρήκε προσωρινά... γιατρικό για τον Αμερικανό γκαρντ της Φενέρ, τοποθετώντας πάνω του τον Λεκαβίτσιους, με τον Παππά να ηγείται της επίθεσης στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου (24-25, 13'). Ωστόσο, εκ διαμέτρου ήταν η εικόνα στην άμυνα, καθώς ο Βέσελι έδειξε την υπεροχή του απέναντι στον Όγκαστ, βοηθώντας την ομάδα του Ομπράντοβιτς στο να ξεφύγει (24-32, 15') και να διατηρήσει τα κεκτημένα της στον δρόμο για το ημίχρονο. Το ξέσπασμα του Παναθηναϊκού (32-34, 18') δεν βρήκε αντίκρισμα, διότι ο Ντατόμε ήταν... αμείλικτος από την περιφέρεια (36-44, 20').

Στο δεύτερο μέρος, το καλό νέο για τον Παναθηναϊκό ήταν το ''συμμάζεμα'' της άμυνάς του, η οποία ''έσφιξε'' και δεν επέτρεψε στη Φενέρ να πάρει τα ελεύθερα σουτ, όπως έπραττε στο πρώτο μέρος. Το κακό νέο ήταν το κλείσιμο του ροτέισον από τον Πασκουάλ, που έκανε μία αλλαγή στο τρίτο δεκάλεπτο (Θανάσης Αντετοκούνμπο αντί Γκιστ στο 29'). Παρ' όλα αυτά, η φοβερή απόδοση του Καλάθη σε άμυνα και επίθεση και οι εμπνεύσεις του Παππά στον αιφνιδιασμό, βοήθησαν τον Παναθηναϊκό στο να μειώσει τη διαφορά, φτάνοντας στο καλάθι το ματς, στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (51-53, 30).

Μέσω της άμυνας του Θανάση Αντετοκούνμπο αλλά και τον εξαιρετικό Νίκο Παππά, ο Παναθηναϊκός συνέχισε την ''ατσάλινη'' άμυνά του και στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο. Παρά τις διαδοχικές άστοχες επιθέσεις (56-60, 34'), οι ''πράσινοι'' βρήκαν τρόπο για νέο ξέσπασμα με τον Παππά ηγέτη. Όλα φαίνονταν... δύσκολα, μέχρι να αναλάβει δράση εκ νέου ο Παππάς. Ένα μεγάλο τρίποντο και το γκολ φάουλ στον αιφνιδιασμό στο 39ο λεπτό έδωσαν το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (67-66, 59''), με τον Παππά να βάζει τεράστιο buzzer beater τρίποντο, δίνοντας τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 36-44, 51-53, 70-68

Keywords
Τυχαία Θέματα