Παναγία Σουμελά: Ανακαλύφθηκε κρυμμένο ιερό που απεικονίζει τον Παράδεισο και την Κόλαση (pics)


Στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, κρύπτες και μυστικά περάσματα, τα οποία μέχρι σήμερα παρέμεναν ανεξερεύνητα ήρθαν στο φως από τους επιστήμονες. Να σημειωθεί ότι εργασίες αποκατάστασης άρχισαν πριν δύο χρόνια και επικεντρώθηκαν στη στήριξη για την αποτροπή πτώσης υλικών πάνω στο Μοναστήρι, το οποίο βρίσκεται σε βραχώδες σημείο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τα συνεργεία έφτασαν στην άκρη ενός περάσματος στο βόρειο μέρος της μονής, κάτω από τη σκεπή και εκεί εντοπίστηκε μια «τρύπα».

Εκεί υπήρχε

ένα εκκλησάκι με αγιογραφίες, οι οποίες αναπαριστούν τον Παράδεισο, την Κόλαση, το Θάνατο και τη Ζωή. Το ιερό καθαρίζεται αυτήν την ώρα, ενώ ετοιμάζονται εργασίες συντήρισης για να γίνει επισκέψιμο το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Αλί Αϊβάζογλου, επικεφαλής των ερευνών, σημείωσε, μιλώντας στην εφημερίδα Sabah:

«Επιφυλάσσουμε εκπλήξεις για τους επισκέπτες. Θα μπορούν να περιηγηθούν σε μέρη που έως τώρα τους ήταν άγνωστα. Δουλεύουμε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να συντηρήσουμε τις τοιχογραφίες χωρίς να προκαλέσουμε καμία ζημιά. Τώρα κάνουμε αποκατάσταση στα σημεία που παλιότερα ήταν οι ξενώνες και η βιβλιοθήκη».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα