ΠΑΜΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τους πρόσφυγες


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Οι διαμαρτυρόμενοι απαιτούσαν άμεσα μέτρα προστασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης των προσφύγων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν Κούρδοι από τη Συρία που μένουν στο κέντρο προσφύγων στο Λαύριο και μαθητές του Σχολείου Μεταναστών από το 5ο και 6ο διαμέρισμα της Αθήνας.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε και

επέδωσε υπόμνημα στον υφυπουργό Γιάννη Μπαλάφα, στο οποίο ζητούν μεταξύ άλλων, να διαμορφωθούν ανοικτές δομές υποδοχής, καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, να εξασφαλιστεί η ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση, να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση όλων των προσφύγων προς τις χώρες προορισμού τους και να αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα σε όλες τις εθνικότητες προσφύγων, οι οποίοι έρχονται από χώρες που έχουν δεχτεί ιμπεριαλιστική επίθεση ή σπαράσσονται από εμφυλίους πολέμους.

Εξερχόμενος ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της ομοσπονδίας ιματισμού-κλωστοϋφαντουργίας-δέρματος, κάλεσε τα συνδικάτα και τους εργαζομένους να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στους μετανάστες. Χαρακτήρισε τις συνθήκες στα χοτ σποτ "άθλιες" και εξήγησε πως οι άνθρωποι που μένουν εκεί έχουν αγανακτήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα