Παιδεία: Δυσαρέσκεια από τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων για τη νέα συμφωνία με τους θεσμούς


"Για άλλη μία φορά, το υπουργείο Παιδείας και ο νέος υπουργός διαπραγματεύονται ένα τόσο ζωτικό ζήτημα για την ιδιωτική εκπαίδευση, χωρίς να λάβουν υπόψη τις θέσεις και απόψεις των ιδιωτικών σχολείων", σημειώνει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ), αναφορικά με τη συμφωνία υπουργείου-θεσμών για το ζήτημα των απολύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο Σύνδεσμος δηλώνει επιφυλακτικός

σχετικά με την αλλαγή στο άρθρο 28 του ν. 4415/2016 (νόμος Φίλη) και τονίζει ότι "θα εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση αντικαταστάσεων και ο ακατάλληλος εκπαιδευτικός θα παραμένει αμετακίνητος εσαεί στην τάξη του", καθώς παραμένουν περιορισμοί στο να μετακινηθεί από τη θέση του ένας εκπαιδευτικός που δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος χαρακτηρίζει "σοβιετικής εμπνεύσεως" την διόρθωση που θα γίνει στο νόμο και σημειώνει ότι "η ιδιωτική εκπαίδευση παραμένει ο μοναδικός χώρος του ιδιωτικού τομέα με ρήτρες μονιμότητας, οι οποίες έχουν ήδη καταργηθεί παντού από το 2012".

Τέλος, ο ΣΙΣ ζητά την πλήρη κατάργηση του νόμου Φίλη και την εναρμόνιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης με όσα ισχύουν στην κοινή εργατική νομοθεσία, η οποία, όπως αναφέρουν, προστατεύει όλους τους εργαζόμενους δίκαια και ισότιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα