"Παγώνουν" τα αιτήματα για χορήγηση Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας


"Παγώνουν", μέχρι το Μάιο, τα αιτήματα για τη χορήγηση Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Τους επόμενους μήνες το υπουργείο προτίθεται να προχωρήσει σε έναν νέο τρόπο χορήγησης της Επάρκειας, σε συνεργασία με το ΙΕΠ και τη Σύνοδο Κοσμητόρων και Προέδρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων, έτσι ώστε έως το Μάιο τα παιδαγωγικά τμήματα να προχωρήσουν στην χορήγηση της Επάρκειας με το νέο τρόπο.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας,

Έρευνας και Θρησκευμάτων, σκοπός είναι να διατυπωθούν "παιδαγωγικά άρτιες εκδοχές" χορήγησης, από τις οποίες θα μπορούν να επιλέξουν τα διάφορα Τμήματα. "Η Παιδαγωγική Επάρκεια είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα και δεν πρέπει να γίνει με προχειρότητα. Επιπλέον, η απόκτηση της Παιδαγωγικής Επάρκειας δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να επιβάλλει εκπτώσεις στη δομή των προγραμμάτων σπουδών που εξασφαλίζουν μία ουσιαστική εκπαίδευση στα συγκεκριμένα γνωστικά πεδία", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο.

Σημειώνεται, ότι το ζήτημα της χορήγησης Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας είχε συζητηθεί και στην πρόσφατη, έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων, παρουσία του υπουργού, Κ. Γαβρόγλου και είχε συμφωνηθεί η αναστολή της επικύρωσης, από το ΙΕΠ, των σχετικών αιτημάτων των τμημάτων για χορήγηση του Πιστοποιητικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα