Ούτε από Ελλάδα, ούτε από… Κίνα «συμπαίκτες» στον ΠΑΟ

18:02 4/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Παραμένει διαχρονικά ανοιχτός ο πρόεδρος του τριφυλλιού στο όποιο ενδεχόμενο συνεργασιών, όπως δήλωσε και σε προ ημερών ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΠΟΡFM 94.6 ο στενότερος εκ των συνεργατών του Χρήστος Παναγόπουλος, όμως δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση με Ελληνα ή ξένο ο οποίος να έχει εκφράσει σχετικό ενδιαφέρον.

Και στο παρελθόν, περίπου πριν από ένα χρόνο, ο κ. Αλαφούζος είχε στο μυαλό του (υπήρξαν σχετικά ρεπορτάζ που επιβεβαιώθηκαν από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός) τη δημιουργία ενός «πολυμετοχικού» σχήματος, με επώνυμους Παναθηναϊκούς οι οποίοι θα σχημάτιζαν μία διοικητική «Γερουσία»

και θα επένδυαν κάποιο ποσό έκαστος σε ετήσια βάση στην εταιρεία. Τότε είχε κάνει ορισμένες πρώτες κρούσεις ο κ. Αλαφούζος αλλά δεν υπήρξε πρόσφορο έδαφος. Πέρα, δηλαδή, από τα χρήματα (περίπου 700.000 ευρώ) που δίνει κάθε χρόνο στην ΠΑΕ ο κ. Θεοδωρόπουλος, είναι δεδομένο ότι ο Γιάννης Αλαφούζος τραβάει μόνος του το «κάρο» στον ανήφορο.

Δεν είναι όμως μόνο από την Ελλάδα η… απουσία «συμπαικτών» αλλά και από την διεθνή χώρο. Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός σκέφτηκαν κάποια στιγμή και την προοπτική για συνεργασία με Κινέζους επιχειρηματίες, καθώς από τη μεγάλη αυτή αγορά έχουν γίνει επενδύσεις στην Ελλάδα (στη λογική της «πύλης» προς την Ευρώπη).

Στα όποια θεωρητικά ερωτήματα υπήρξαν όμως δεν φάνηκε το παραμικρό ενδιαφέρον επένδυσης από τους Κινέζους, καθώς φαίνεται πως για την ώρα δεν θεωρούν «προϊόν που προσελκύει» το ελληνικό ποδόσφαιρο, παρά το γεγονός ότι γι αυτούς είναι πολύ πιο φθηνό «σπορ» επένδυσης απ΄ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης (π.χ. στην Αγγλία).

Για την ώρα, λοιπόν, δεν υπάρχει στο… τοπίο ουδείς υποψήφιος «συμπαίκτης», Ελληνας ή ξένος για τον Γιάννη Αλαφούζο ούτε στοχευμένη αναζήτηση από την πλευρά του, παρά μόνο η διαχρονικά δεδηλωμένη θέση του πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο ίδιος είναι ανοιχτοί σε συνεργασίες.

πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα