Όταν το ποδόσφαιρο νίκησε τον καρκίνο


Ο καρκίνος είναι μία από τις χειρότερες και πιο επικίνδυνες νόσους. Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν κληθεί να να αντιμετωπίσουν αυτή την ασθένεια. Ο χώρος του ποδοσφαίρου δεν έχει μείνει έξω απ' αυτό. Ο Εντουάρντο Μπερίσο σόκαρε όλο τον πλανήτη χθες τη νύχτα.

Ανακοίνωσε στο ημίχρονο του αγώνα Σεβίλλη - Λίβερπουλ στους ποδοσφαιριστές του ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη. Η είδηση είναι πρώτο θέμα στα περισσότερα media του πλανήτη σήμερα.

Ο Μπερίσο ξεκινάει μια πολύ μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Μια μάχη

που πριν απ' αυτόν την έδωσαν κι άλλοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Ο Τίτο Βιλανόβα ήταν ένας από εκείνους που δεν τα κατάφερε.

Υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, όμως, που κατάφεραν να βγουν νικητές απέναντι στον καρκίνο. Το pagenews.gr γράφει γι' αυτούς.

Ερίκ Αμπιντάλ

Το 2011 ο Αμπιντάλ χειρουργήθηκε στο συκώτι και ξεκίνησε μία περιπέτεια που διήρκησε 2 χρόνια και πέρασε την πόρτα του χειρουργείου 19 φορές. επειδή του διαγνώστηκε καρκίνος. Παρόλα αυτά, κατάφερε να επιστρέψει μετά από δύο χρόνια στην ενεργό δράση όπου αγωνίστηκε σε Μονακό και Ολυμπιακό πριν ολοκληρώσει τη καριέρα του.



Φρανσίσκο Μολίνα

Το 2002 ο Μολίνα ενώ αγωνιζόταν στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια ανακοίνωσε ότι έπασχε από καρκίνο στους όρχεις. Μετά από μία σεζόν κατάφερε να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια της "Ντεπόρ" και αφού κρέμασε τα "γάντια" του ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τις μικρές ομάδες της Βιγιαρεάλ.



Ερμάν Μπούργος

Ο σημερινός βοηθός του Ντιέγκο Σιμεόνε όταν αγωνιζόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης και ήταν διεθνής πορτιέρο με την Εθνική Αργεντινής εμφάνισε όγκο στο αριστερό νεφρό.

Μέσα σε 3 μήνες κατάφερε να αντιμετωπίσει τον όγκο και επέστρεψε στην ενεργό δράση, ενώ σήμερα είναι βοηθός του Σιμεόνε στους "ροχιμπλάνκος".



Λιούμποσλαβ Πένεφ

Το 1994 και ενώ αγωνιζόταν στην Βαλένθια, ο Βούλγαρος διεθνής εμφάνισε καρκίνο στους όρχεις, γεγονός που δεν τον άφησε να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994.

Κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με τη νόσο και δύο χρόνια αργότερα κέρδισε και το νταμπλ με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Σήμερα είναι προπονητής στην Μπότεφ Φιλιππούπολης.



Σέρχιο Αραγονέσες

Για τον Αραγονέσες η υπόθεση ήταν πιο πολύπλοκη, αφού χρειάστηκε να αντιμετωπίσει δύο φορές τον καρκίνο στους όρχεις. Τόσο το 2005 όσο και το 2006 βγήκε νικητής, συνέχισε την καριέρα του και σήμερα αγωνίζεται στην Μαρίνο, ομάδα μικρότερης κατηγορίας της Ισπανίας.



Φρανσέσκο Ατσέρμπι

Ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι αντιμετώπισε δύο φορές τον καρκίνο τον όρχεων. Το 2013 και ενώ έπαιζε στη Σασουόλο, έγινε η πρώτη διάγνωση. Αφού έκανε εγχείριση, επέστρεψε στις προπονήσεις και πήρε μέρος σε 13 αγώνες, μέχρι που πιάστηκε "ντοπέ". Ο παίκτης αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας πως μπορεί να βγήκε ντοπαρισμένος λόγω των φαρμάκων που έπαιρνε για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Τελικά ο καρκίνος είχε κάνει ξανά την εμφάνισή του. Αφού ακολούθησε μια σειρά χημειοθεραπειών, επέστρεψε στην ενεργό δράση και πάλι με τη φανέλα της Σασουόλο.



Άριεν Ρόμπεν

Ο Άριεν Ρόμπεν υπέστη καρκίνο των όρχεων όταν ήταν μόλις 20 ετών. Φυσικά λίγοι το θυμούνται αυτό, αφού τότε δεν ήταν τόσο γνωστός όσο τώρα. Για τον Ολλανδό υπήρχε φόβος πως όχι δεν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, αλλά ίσως δεν καταφέρει να ζήσει.

Παρόλα αυτά ο Ρόμπεν πάλεψε από πολύ μικρή ηλικία με τον μεγαλύτερο αντίπαλο και τον νίκησε. Ο όγκος αφαιρέθηκε και ήταν σε θέση να συνεχίσει να παίζει και να πετύχει όλα αυτά που όλοι γνωρίζουμε.



Γιόνας Γκουτιέρες


Αναγκάστηκε να μείνει εκτός γηπέδων για ένα χρόνο. Χειρουργείο και χημειοθεραπείες αντικατέστησαν αυτό που αγαπούσε περισσότερο και από τη ζωή του: το ποδόσφαιρο. Ο Γιόνας Γκουτιέρες είχε καρκίνο και μάλιστα σε πολύ προχωρημένο στάδιο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή του.

Είχε χάσει πάρα πολλά κιλά και ήταν σε κακή κατάσταση. Όμως βγήκε νικητής. Βγήκε από το νοσοκομείο στις 3 Νοεμβρίου του 2014, έπαιξε ξανά ποδόσφαιρο στις 4 Μαρτίου του 2015 και μέχρι σήμερα συνεχίζει να αγωνίζεται.



Keywords
Αναζητήσεις
αριεν ρομπεν καρκινος
Τυχαία Θέματα