Όνειρο ήταν και πάει... ΑΕΚ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-2


Για 45 λεπτά τίποτα δεν προμήνυε πως η κατάληξη θα ήταν αυτή τελικά που είχαμε στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ διαχειριζόταν καλά το παιχνίδι, είχε 1-2 καλές στιγμές, αλλά και οι Ρώσοι είχαν ευκαιρίες, με μεγαλύτερη ένα δοκάρι στο 28'.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα «έβγαινε» με το 0-0, η ΤΣΣΚΑ... χτύπησε ακριβώς στην εκπνοή από ένα στημένο. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Βάσιν πήρε την πρώτη κεφαλιά

κάνοντας πάσα και ο Ντζαγκόεφ από κοντά, πάλι με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, με την ΑΕΚ να μην προλαβαίνει να κάνει ούτε σέντρα πριν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη του ημιχρόνου...

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ έδειξε την ίδια πρόθεση να κρατήσει μπάλα και να αναζητήσει προσεκτικά τις φάσεις. Στο 48' ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε απ' όλους, έφτασε στον Γιόχανσον στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Σουηδός δε τη βρήκε καλά και ο Ακινφέεφ μπλόκαρε. Όμως, στο 56' η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να βρει κι άλλο γκολ, πάνω από στημένη φάση. Ο Βιτίνιο εκτέλεσε κόρνερ, η άμυνα της ΑΕΚ δεν αντέδρασε σωστά και ο Βέρνμπλουμ με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Η ΑΕΚ προσπάθησε από 'κει και έπειτα να μπει ξανά στο ματς, όμως οι Ρώσοι έβγαλαν εμπειρία και έκαναν σωστή διαχείριση του αγώνα, κρατώντας μέχρι το φινάλε αυτό το πολύτιμο για εκείνους 2-0, που τους κάνει πλέον ακλώνητο φαβορί για την πρόκριση.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γιόχανσον, Σιμόες (59' Κλωναρίδης), Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (70' Πατίτο), Μάνταλος, Λιβάγια (59' Αλμέιδα).

ΤΣΣΚΑ Μ. (Βίκτορ Γκορντσένκο): Ακινφέεφ, Φερνάντες, Βερνμπλουμ, Βάσιν, Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Ντζαγκόεφ (75' Νάτχο), Βιτίνιο, Γκολόβιν (82' Μιλάνοφ), Σενέκοφ, Τσαλόφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα