Ολονύχτια η μάχη των πυροσβεστών στη Λέσβο - Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις (pics&vid)

08:35 4/8/2017 - Πηγή: Pagenews

Μάχη με τη φωτιά έδιναν όλη τη νύχτα πυροσβέστες και εθελοντές, καταφέρνοντας να ελέγξουν τουλάχιστον την ανάπτυξη των πύρινων μετώπων προς τις κατοικημένες περιοχές των χωριών του Πλωμαρίου, Τρύγωνας και Πλαγιά.

O διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο», ανακοινώνοντας το ότι τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη δασική πυρκαγιά που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έκαψε δυο με δυόμισι χιλιάδες στρέμματα, στην περιοχή μεταξύ της γέρας

και του Πλωμαρίου. Το μόνο πρόβλημα είναι οι αναζωπυρώσεις μέσα στις καμένες εκτάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης μεταξύ Παπάδου Γέρας και Πλωμαρίου, κατακαίοντας δασική έκταση και ελαιοκαλλιέργειες.

Όπως καταγγέλλεται επίσημα από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαο Μπαμπάκο οφείλεται σε εμπρησμό, αφού μέτωπα αναπτύσσονταν σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο.

Αυτή τη στιγμή μεγάλες αναζωπυρώσεις υπάρχουν κυρίως στην περιοχή του Καριώνα. Επίγειες δυνάμεις που έφθασαν στο νησί ακόμα και από την Αθήνα, τέσσερα δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, αλλά και ειδικά οχήματα που ήρθαν στη Μυτιλήνη από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής σήμερα το πρωί, προσπαθούν να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς.

Φωτογραφίες από: lesvosnews.gr και plomarinews.gr / Video Youtube: Dimitris Malliaros

Keywords
Τυχαία Θέματα