Οι Πολύγλωττοι Εραστές από τη Σουηδία


Οι Πολύγλωττοι Εραστές: ένα σύγχρονο μυθιστόρημα της Lina Wolff.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Έλινορ ζει σ’ ένα μικρό χωριό στη νότια Σουηδία. Η ίδια γράφει στο προφίλ της σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών: Είμαι τριάντα έξι ετών και ψάχνω για έναν τρυφερό, αλλά όχι και πολύ τρυφερό άντρα. Αλλά οι άντρες που συναντάει δεν είναι αυτό που ήλπιζε. Και ο έρωτας εξακολουθεί να είναι μακρινό όνειρο. Ο Μαξ ονειρεύεται μια πολύγλωσση ερωμένη, μια γυναίκα που θα τον καταλαβαίνει σε όποια γλώσσα

κι αν μιλήσει. Η αναζήτησή του τον φέρνει στην Ιταλία, όπου γνωρίζει μια μαρκησία στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης. Εκεί βρίσκεται και η Λουκρητία, μάρτυρας του έσχατου ξεπεσμού της γιαγιάς της σ' ένα ερημωμένο παλάτσο, αντιμέτωπη με τη σκιά του κόσμου όπου είχε μεγαλώσει. Ένα χειρόγραφο που θα τους κάνει να γνωριστούν και να έρθουν κοντά, θα προκαλέσει έντονα συναισθήματα και θα σημαδέψει τη ζωή τους.

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«Υπάρχουν κομβικά σημεία στη ζωή μας, συμβάντα που μας αλλάζουν οριστικά και αμετάκλητα. Υπάρχουν άνθρωποι που προκαλούν αυτά τα συμβάντα, τα οποία μπορεί να είναι περιφερειακά, θολά πρόσωπα στο βάθος μιας εικόνας, ώσπου μια μέρα αντιλαμβάνεσαι πως αυτά βρίσκονταν διαρκώς στο κέντρο. Σπάνια κάποιος συνειδητοποιεί πλήρως το τρομερό βάρος μερικών στιγμών όταν τις βιώνει. Το πώς ορθώνονται σαν πύργοι και ρίχνουν τη σκιά τους πάνω σε άλλες στιγμές. Υπάρχουν πολλά που μπορεί να δει κανείς μόνο στο φως μιας ματιάς στο παρελθόν. Και σ’ αυτή την παρελθοντική ματιά υπάρχει η νοσταλγία. Νομίζει κάποιος ότι ήταν καλύτερα τότε, επιθυμεί να μπορούσε να τα αφήσει όλα ανέγγιχτα και να γυρίσει πίσω. Να θυμάται χωρίς νοσταλγία; […]

Απεριόριστος ο θαυμασμός μου για όλους όσοι ήταν ζευγάρια. Φανταζόμουν ότι κατέβαλλαν τιτάνια προσπάθεια κι έκαναν θυσίες για να καταφέρουν να παίξουν το παιχνίδι, να υπομένουν το στράγγισμα με ένα χαμόγελο στα χείλη. Αυτό αποτελούσε μιαν αδυναμία μου, δεν ήμουν άξιος να κάνω το ίδιο».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Lina Wolff γεννήθηκε το 1973 στη Σουηδία, και έχει ζήσει κι έχει εργαστεί στην Ιταλία και στην Ισπανία. Έχει εκδώσει μια συλλογή διηγημάτων κι ένα μυθιστόρημα που τιμήθηκε με το λογοτεχνικό βραβείο Vi Magazine. Το δεύτερο μυθιστόρημά της με τίτλο «Οι πολύγλωττοι εραστές» τιμήθηκε με το August Prize 2016.



ΤΙΤΛΟΣ: Πολύγλωττοι Εραστές
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Lina Wolff
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ξενοφών Παγκαλιάς
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σελ.: 296
Τιμή: 15,50 €

Keywords
Τυχαία Θέματα