Οι αντιδράσεις των κομμάτων για το θάνατο του Γιώργου Γεωργιάδη


Την προσεχή Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο νεκροταφείο Περιστερίου η κηδεία του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργιάδη που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Συλλυπητήρια από την κυβέρνηση

"Ο Γιώργος Γεωργιάδης, τίμησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, με το ήθος, την εμπειρία και τις γνώσεις του, σε έναν από τους πιο δύσκολους δημοσιογραφικά, χώρους", τονίΣΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του.

Ν.Δ.: Διακρίθηκε για τον επαγγελματισμό και τη συναδελφικότητά του

Η δημοσιογραφική οικογένεια θρηνεί για την απώλεια ενός ακόμη εκλεκτού μέλους της, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

"Ο συνάδελφος Γιώργος Γεωργιάδης πάλεψε γενναία, αλλά δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να βγει νικητής από τη σκληρή μάχη που έδωσε για τη ζωή του.

Κορυφαίος πολεμικός ανταποκριτής, ήταν για 30 χρόνια στην πρώτη γραμμή πολεμικών συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο. Αψηφούσε τους κινδύνους για τη ζωή του, έχοντας ως μοναδικό στόχο την ενημέρωση.

Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός και διακρίθηκε για την μαχητικότητα, τον επαγγελματισμό και τη συναδελφικότητά του", καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θεοδωράκης

Σε ανάρτησή του στο Facebook, επικεφαλής του Ποταμιου, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάντας την απώλεια του συναδέλφου του, αναφέρει:

"Που πας ρε Γιώργο; Που πας; Ρε φιλαράκι είχαμε τόσα να πούμε ακόμη και εσύ έφυγες. Θα μου πεις, θα τα λέγαμε; Με τόσα που έχουμε μπλέξει, θα τα λέγαμε; Μπορεί και όχι. Αλλά ήξερα ότι είσαι εκεί και εσύ ήξερες ότι είμαι εδώ. Θα άπλωνα το χέρι και θα σε ακουμπούσα. Ένα τηλεφώνημα. Μια σπρωξιά. Σαν αυτές που δίναμε στους διαδρόμους της Πρώτης. Αστειευόμασταν όταν έσκαγε θέμα. «Εγώ πάω». «Όχι εγώ». Εμείς βέβαια γελάγαμε γιατί κάθε φορά κάποιοι την πάταγαν και νόμιζαν ότι όντως σπρωχνόμασταν ποιος θα πάει πρώτος. Αλλά εμείς πηγαίναμε μαζί, στα Εξάρχεια, στον Ασπρόπυργο, στο Λαύριο… Έγραφες εσύ και έβαζες και τη δική μου υπογραφή. Ή έγραφα εγώ και έβαζα και τη δική σου. Ή μας έπαιρνες τηλέφωνο από έξω, από τα αληθινά μέτωπα, και μας υπαγόρευες. Ακούγαμε τη φωνή σου μαζί με τις βόμβες που έσκαγαν δίπλα σου. Ήσουν μάλαμα φίλε. Και κάποιοι εκεί έξω πρέπει να ξέρουν ότι η δημοσιογραφία εκτός από "αλήτες, ρουφιάνους" βγάζει και Γεωργιάδηδες. Σε αγαπώ ρε φίλε. Και δεν θα στο συγχωρέσω ποτέ. Μου έδωσες αυτή τη φωτογραφία, μαζί με άλλες, και μου είπες «δες τι βρήκα! πάρε να την έχεις κι εσύ». Και δεν μου είπες ότι δεν θα τις βλέπαμε πια μαζί. Ένας τρελάρας ήσουνα που δεν ήθελες ποτέ να στεναχωρείς κανέναν.

Γειά σου φίλε μου" κατέληξε ο . Θεοδωράκης.


ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον συνάδελφο, πολεμικό ανταποκριτή Γιώργο Αγγ. Γεωργιάδη, ο οποίος πέθανε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 61 ετών, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών.

«Ο Γιώργος Γεωργιάδης υπήρξε ένας ακέραιος, έντιμος και σεμνός συνάδελφος. Εργάστηκε με ένταση και πάθος προκειμένου να ενημερώσει το κοινό για όλα τα τραγικά συμβάντα που κάλυψε δημοσιογραφικά. Παρότι είχε μία πολύ έντονη προσωπικότητα, κατόρθωνε με ηρεμία και ψυχραιμία να μεταδίδει την είδηση, αυτούσια και περιεκτική, έτσι ώστε να μπορεί ο αναγνώστης ή ο τηλεθεατής να έχει έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέμα της διεθνούς δημοσιογραφίας. Το έργο αυτό το διεκπεραίωσε καταβάλλοντας τεράστιο μόχθο και προσωπικό κόστος, καθώς ήταν αναγκασμένος να λείπει μεγάλα χρονικά διαστήματα σε κάθε επικίνδυνη και αφιλόξενη γωνιά του πλανήτη.

Μα πάνω από όλα, η επαφή του με όλα αυτά τα τραγικά συμβάντα στην επαγγελματική του ζωή, τον ευαισθητοποίησαν και τον έκαναν καλύτερο άνθρωπο. Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά είπε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ευαισθητοποίησης κατά της πολεμικής βίας που διοργάνωσε προς τιμήν του το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου Μπανάτου "Αληθώς": "Δεν έχω την εντύπωση ότι είδα στη ζωή μου πολλά. Άλλωστε, πιστεύω ότι όσο περισσότερα βλέπεις, όσο περισσότερο ταξιδεύεις, τόσο καταλαβαίνεις ότι δεν είδες τίποτα. Γιατί η κάθε εικόνα, η κάθε στιγμή αλλάζει, ανάλογα με τη διάθεση ή τον φόβο σου. Αλλάζει από το φως ή το σκοτάδι. Από την απουσία ή τον ίλιγγο. Το κάθε τι μοιάζει διαφορετικό.

Σκοπός είναι να γίνεις καλύτερος άνθρωπος κι αυτό μόνο μ' έναν τρόπο το καταφέρνεις: Να είσαι δίπλα στους άλλους συνεχώς. Να μπορείς να μιλήσεις αλλά να ξέρεις και ν' ακούς. Να βλέπεις τον άλλον από ψηλά, μόνο όταν του δίνεις το χέρι για να σηκωθεί"»,τονίζει η ΕΣΗΕΑ, ενώ παραθέτει το βιογραφικό του Γιώργου Γεωργιάδη.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Με τη δημοσιογραφία άρχισε να απασχολείται επαγγελματικά το 1981, στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», όπου παρέμεινε μέχρι το 1986. Από το 1985 εργάστηκε και στο «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων» καλύπτοντας το ελεύθερο ρεπορτάζ. Παράλληλα, από το 1986, εργάστηκε στην εφημερίδα «Η Πρώτη» ως υπεύθυνος του αστυνομικού ρεπορτάζ.

Το πάθος του για το πολεμικό ρεπορτάζ, γεννήθηκε στην πρώτη του αποστολή σε πόλεμο, το 1982, ως απεσταλμένος της «Ελευθεροτυπίας» στον Λίβανο. Έκτοτε διένυσε 30 χρόνια ως πολεμικός ανταποκριτής, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και καλύπτοντας τις πιο καυτές πολεμικές ζώνες για πολλά ελληνικά ΜΜΕ.

Κάλυψε τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και κυρίως το Παλαιστινιακό, με αποστολές στον Λίβανο, την Βόρειο Αφρική, την Υεμένη και αλλού.

Από το 1987 μέχρι το 1989 εργάστηκε στην ΕΡΤ και το καλοκαίρι του 1989, με ομάδα συναδέλφων του, συμμετείχε στην δημιουργία τού «MEGA». Την ίδια χρονιά μετακινήθηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Κάλυψε την εξέγερση στη Ρουμανία, την πτώση του τείχους του Βερολίνου, τον διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας, το Αλβανικό, τις αλλαγές στην πρώην Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο του Ιράκ, τον Εμφύλιο της Ρουάντα κ.ά.

Κάλυψε, επίσης, μεγάλες φυσικές καταστροφές, σεισμούς, τσουνάμι, και μεγάλα γεγονότα όπως την πειρατεία του κρουαζιερόπλοιου “MS Achille Lauro”, το θάνατο της Νταϊάνα, τη στρατιωτική παρουσία του Αραφάτ στην Υεμένη, την ηγεσία του PLO στην Αλγερία, την Τυνησία, το Πακιστάν και την Ινδία. Είχε, επίσης, καλύψει τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, τη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη.

Ήταν από τους πλέον γνωστούς ρεπόρτερ, δημοσιογράφους και ανταποκριτές της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης. Τα τελευταία χρόνια ταξίδευε στην υποσαχάρια Αφρική και ασχολήθηκε με το προσφυγικό.

Είχε βραβευθεί επανειλημμένως από το Ίδρυμα Μπότση για τα επιτεύγματά του και είχε δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό αρχείο, που περιλαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο από όλες τις αποστολές του και τα γεγονότα που κάλυψε.

Keywords
το φως, τα νεα, κηδεία, συλλυπητήρια, facebook, ΕΣΗΕΑ, θλίψη, φως, αθηνα, ελευθεροτυπια, μμε, ΕΡΤ, καλοκαιρι, mega, σεισμος, τυνησια, ηπα, βιογραφικο, εφημεριδα δημοκρατια, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, βιντεο, ηξερες, θλίψη, αφρικη, γωνια, ηγεσια, ηξερες οτι, ηπα, θεμα, ινδια, ιρακ, μμε, ρουμανια, τηλεφωνο, τηλεθεατης, υεμενη, φωτογραφιες, φωτογραφια, φως, αλγερια, ανθρωπος, απωλεια, βομβες, βορεια, γεγονοτα, δευτερα, δικη, ειπε, ενημερωση, εξαρχεια, ετων, ευρωπη, εφημεριδα, εφυγες, ζωη, ζωη μου, ζωνες, κηδεία, ιδια, ηλικια, ηρεμια, θεοδωρακης, ιδρυμα, εικονα, κομμα, λειπει, μπορεις, ρεπορτερ, ομαδα, οικογενεια, παθος, πακισταν, πεθανε, υπογραφη, πρωι, συνεχεια, συλλυπητήρια, σοβιετικη ενωση, το φως, τσουναμι, φιλε, φωνη, φορα, χερι, χρονικα, ψυχραιμια, δημητρης, ελληνικα, ενωση, γνωσεις, ησουνα, ιδιαιτερα, μοιαζει, νεκροταφειο, ρουαντα
Τυχαία Θέματα