Οι Jumpin’ Up έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα


Με τους ήχους του jive, του swing και του rhythm & blues, όπως αυτό διαμορφώθηκε και παίχτηκε στα αμερικάνικα dance joints στις δεκαετίες ’40 και ’50, μια από τις πιο λαμπρές μπάντες της Ευρώπης, οι Jumpin’ Up, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για 8 εμφανίσεις στο Half Note,

από την Τετάρτη 21 έως και την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου.

Εδώ και μια δεκαετία, οι Jumpin’ Up διαπρέπουν στα Φεστιβάλ και τα τζαζ κλαμπ της Ευρώπης, με ένα πλούσιο ρεπερτόριο που βγαίνει μέσα από την καρδιά του blues, του swing και του rock ‘n’ roll και έχοντας σαν πρότυπο το αρχέτυπο jive των Louis Jordan, Louis Prima, Wynonie Harris, Roy Brown κ.ά., αλλά και το ναπολιτάνικο swing του Renato Carosone ή του Fred Buscaglione.

Στις ζωντανές εμφανίσεις τους, δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα γλεντιού, φέρνοντας ξανά στην πραγματική ζωή το vintage άρωμα από τις παλιές ταινίες και τα παλιά πάρτι. Το line - up τους είναι σπουδαίο. Κυριαρχεί η ζεστή φωνή του entertainer Tony Marino και η κοφτή jump - blues κιθάρα του Giuseppe Montalbano, ενώ ο σταθερός rockabilly τονισμός του κοντραμπασίστα Andrea Di Fiore και οι shuffle ρυθμοί του ντράμερ Peppe Falzone δίνουν το χορευτικό τέμπο. Σε αυτά, προστίθενται το πιάνο του Ciccio Leo και το horn section με τους υπερκινητικούς κι αστείρευτους Carmelo Sacco στο τενόρο, Michele Calamela στο βαρύτονο σαξόφωνο και Nicola Genualdi στην τρομπέτα.



info
Ώρα έναρξης: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή: 22:30,
Δευτέρα έως Πέμπτη: 21.30.

Τιμές εισιτηρίων: Α΄ ζώνη: 30 ευρώ, Β΄ ζώνη: 25 ευρώ, μπαρ: 20 ευρώ,

Παραμονή και Ανήμερα Χριστουγέννων: υποχρεωτική κατανάλωση φιάλης,
την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου: έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες, για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές.

Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης,
ηλεκτρονικά: halfnote.gr, viva.gr και artinfo.gr


Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς - Αθήνα,
τηλ. κρατήσεων: 210 9213310

Keywords
Τυχαία Θέματα