Ογδόντα χρόνια καραβάν από την Opel

13:03 7/4/2017 - Πηγή: Pagenews

Στο Έσεν έχει μια …φωλιά κλασικών μοντέλων, εκεί όπου μια σημαντική έκθεση στον χώρο των αυτοκινητοβιομηχανιών, λάμπει με μοντέλα περασμένων δεκαετιών. Εκεί, η Opel θα λάμψει με τα μεγάλα της. Τις λιμουζίνες ή αλλιώς τα καραβάν της!

Μοντέλα από το 1937, όπως το Admiral και το Super 6, έχουν δεσπόζουσα θέση. Το Admiral ήταν το πρώτο μέλος μιας

σειράς πολυτελών μοντέλων που συνεχίστηκε για 40 χρόνια. Το Super 6 προετοίμασε το δρόμο για το δημοφιλές 1938 Kapitan.

Το Kapitan ήταν από τα πιο γνωστά ονόματα, το οποίο ακόμη και σήμερα δεν έχει ξεθωριάσει. Είναι το μοντέλο που εκτόξευσε τις πωλήσεις, έφερε ζεστό χρήμα στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, μια δύσκολη περίοδο που είχε στιγματιστεί από την πολεμική μανία του Χίτλερ. Επίσης, το Kapitan, όπως αναφέρει η Opel, κατάφερε να γίνει και μπεστ σέλερ, με το 60% του συνολικού αριθμού Kapitän να εξάγεται.Μάλιστα, το Kapitan κατάφερε το 1956, να σημειώσει πωλήσεις 2 εκατομμυριών οχημάτων!

Τα μεγάλα οικογενειακά μοντέλα της ανανεώθηκαν το 1964. Η τριάδα αποτελούνταν από τα Kapitan, Admiral και Diplomat και για πρώτη φορά στην ιστορία της η Opel είχαν κινητήρες V8. Τα Kapitan και Admiral αρχικά εξοπλίζονταν με τον δοκιμασμένο εξακύλινδρο κινητήρα 2.6 λίτρων 100 ίππων της Opel, ενώ ο κινητήρας του Diplomat προερχόταν από τις ΗΠΑ.

Η ναυαρχίδα της σειράς KAD είχε V8 κινητήρα 4.6 λίτρων V8 με 190 ίππους. Από την άνοιξη του 1965 τόσο το Kapitan όσο και το Admiral παραγγέλνονταν προαιρετικά με τον V8 κινητήρα 4.6 λίτρων.

Από το Kapitan στο Senator

Σαράντα χρόνια μετά το ντεμπούτο του Admiral, η εταιρεία έφερε ένα ακόμα νέο, μεγάλο Opel στην αγορά. Από το 1977, το Senator έγινε η αιχμή του δόρατος της γκάμας. Το Senator και το coupé αδερφάκι του, Monza ήταν τα πρώτα Opel με ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και κοντά σπειροειδή ελατήρια που καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο.

Τέσσερις δεκαετίας αργότερα, ογδόντα χρόνια μετά το Admiral, ήρθε η στιγμή για ένα ακόμα σημαντικό ντεμπούτο: Το νέο Opel Insignia Grand Sport θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο κόσμο της Techno Classica.

Keywords
Τυχαία Θέματα