Ο Γιώργος Μπανταδάκης στο pagenews.gr: "Τα ταξίδια για την Ιθάκη έχουν σωστά και λάθη"

13:01 1/1/2018 - Πηγή: Pagenews

O Γιώργος Μπανταδάκης είναι ένας νέος εμφανίσιμος άντρας και πολλά υποσχόμενος ηθοποιός. Έγινε γνωστός κυρίως στα κορίτσια μέσω της δημοφιλούς σειρά του ΑΝΤ1 «Daddy Cool», αν και φυσικά δεν ήταν η πρώτη του επαφή με το γυαλί.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε για τους αναγνώστες του pagenews.gr αναφέρεται μεταξύ άλλων στην παράσταση «μικρές κυρίες» που παίζεται αυτήν την περίοδο στο Χυτήριο, τη σχέση του με το Λάκη Λαζόπουλο, τις γυναίκες και τον έρωτα, αν είναι έτοιμος να δεσμευτεί, αν θα πάρει μέρος σε

reality και βέβαια για τα Χριστούγεννα που πέρασαν.

Συνέντευξη στην Έπη Τρίμη

- Οι «μικρές κυρίες», πραγματεύονται την τρυφερή ιστορία ζωής τεσσάρων νεαρών κοριτσιών, του φίλου τους Λόρι, της στοργικής τους μητέρας και του πατέρα αγωνιστή, λίγο πριν την ημέρα των Χριστουγέννων. Κάνουν μνεία στην αξία της οικογένειας, της αγάπης και της φιλίας που προωθεί αξίες, όπως η δικαιοσύνη, η αλληλοβοήθεια, η πίστη στο όνειρο και η επίτευξη κάθε στόχου. Πόσο σημαντικές είναι οι εν λόγω αξίες στην καθημερινότητά σου;

Όταν διάβασα το βιβλίο , εκτός του ότι βρήκα την ιστορία συναρπαστική , χάρηκα ιδιαίτερα , που βρήκα πράγματα , αξίες και έννοιες που προσπαθώ να έχω στην καθημερινότητα μου . Είμαι ένας άνθρωπος μεγαλωμένος με αυτές τις αρχές από τους γονείς μου . Για μένα έχουν μεγαλύτερη σημασία όλα αυτά στη ζωή , παρά οτιδήποτε άλλο . Αυτά σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο .

- Πόσο και πώς σε ενέπνευσε αυτό το έργο;

Στις Μικρές Κυρίες , έχω γράψει μουσική και στίχους μόνο για το τραγούδι του φινάλε . Τα υπόλοιπα υπέροχα τραγούδια είναι σε μουσική της Δήμητρας Κουτελίδα και σε ενορχήστρωση της ταλαντούχας ‘Ελενας Σδόγκου . Το έργο αυτό , διδάσκει πολλά πράγματα σε κάθε θεατή και θέλησα με το τραγούδι του φινάλε να πω σε κάθε μικρό και μεγάλο φίλο , πως η ζωή μπορεί να έχει ζόρια , δυσκολίες κι αντιξοότητες , αλλά αύριο ξημερώνει μια νέα μέρα για τον καθένα μας . Γι αυτό δεν πρέπει ποτέ να σταματάμε να ελπίζουμε και να χαμογελάμε σε αυτά που έρχονται . Όπως έλεγε , άλλωστε ένας φίλος , ” Η ζωή είναι μια τσάρκα ”

- Ξεκίνησες να δουλεύεις επαγγελματικά ως ηθοποιός στο τρίτο έτος της δραματικής, στη τηλεοπτική σειρά «Οδός Παραδείσου 7» στον ALPHA, που επιμελούνταν ο Λάκης Λαζόπουλος. Τελικά, πρέπει κάποιος να «οσφρησθεί» το ταλέντο και τη λαχτάρα ενός ανθρώπου προκειμένου να του ανοίξει τον επαγγελματικό δρόμο;

Ναι , είχα τη χαρά να περάσω μια οντισιόν που ξεπερνούσε τα 800 άτομα . Το θυμάμαι σαν τώρα . Ήταν τόσο μεγάλη η χαρά , όταν μου τηλεφώνησαν και μου είπαν, πως είχα πάρει τη δουλειά , που δεν μπορούσα να μιλήσω . Ήταν μια στιγμή που δε θα ξεχάσω ποτέ. Όπως δεν ξεχνώ ποτέ, πως ο Λάκης Λαζόπουλος , μου άνοιξε τη πόρτα και μου έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσω επαγγελματικά , σε μια μεγάλη δουλειά , με σπουδαίους συντελεστές και σε ένα μεγάλο κανάλι. Τον ευχαριστώ πάντα .



- Γιώργο, είχες κλέψει καρδιές στη δημοφιλή σειρά του ΑΝΤ1 «Daddy Cool» . Άλλαξε η ζωή σου από τότε σε σχέση με τα κορίτσια;

Το Daddy Cool ήταν ένα υπέροχο ταξίδι . Έχω κάνει αρκετές σειρές . Στο Daddy πέρασα τις πιο όμορφες στιγμές . Ήταν μια dream team . Χάρη στο εξαιρετικό σενάριο της Τίνας Καμπίτση , που πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες σεναριογράφους , την ευφάνταστη σκηνοθεσία και ματιά του υπέροχου Νίκου Ζαπατίνα , την άρτια παραγωγή από πλευράς του καναλιού , του καταπληκτικού συνεργείου και των ταλαντούχων ηθοποιών , δημιουργήθηκε μια από τις πιο ωραίες τηλεοπτικές σειρές , που πήρε και διεθνές βραβείο σεναρίου. Χαίρομαι που υπήρξα κομμάτι της . Όσον αφορά τα κορίτσια , τολμώ να πω ότι ο μυστικός πράκτορας '' Γρηγόρης '' που υποδυόμουν , έκανε ιδιαίτερη αίσθηση , αν κρίνω από τις αντιδράσεις στο δρόμο καθώς και τα μηνύματα που λαμβάνω ακόμα και τώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

- Έχεις νιώσει πως κάποιοι στέκονται περισσότερο στην εμφάνισή σου παρά στο ταλέντο σου;

Νομίζω πως πια όχι . Σίγουρα η εμφάνιση είναι ένα χρήσιμο ''όπλο'' , αλλά ποτέ δεν βασίστηκα σε αυτό . Έχω αυτά τα χρόνια κάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα, τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση . Αν έμεναν μόνο στην εικόνα μου δε θα μου τα πρότειναν. Μου αρέσει να κάνω διαφορετικά πράγματα . Για αυτό κάνω άλλωστε αυτή τη δουλειά .

- Διάβασα πως έχεις ιδρύσει την καλλιτεχνική εταιρεία ”Παρών ”. Συνεργαστήκατε εσύ και η ομάδα σου με πολλούς φορείς , Δηπεθε και φεστιβάλ και βραβευτήκατε για την έντονη φιλανθρωπική σας δραστηριότητα μέσω των παραστάσεών σας. Η ανάγκη αυτή είναι κατάλοιπο της εποχής των σπουδών σου στη θεολογία ή εσωτερική ανάγκη για να νιώσεις λύτρωση στην ψυχή σου;

Η καλλιτεχνική εταιρεία ''Παρών '' , που ίδρυσα με τον Μιχάλη Κουκουλομμάτη , που δεν είναι πια μαζί μας , δραστηριοποιήθηκε επί 9 συναπτά έτη , πετυχαίνοντας σπουδαίες συνεργασίες . Αποτέλεσμα της εξαιρετικής της πορείας , ήταν να μελετηθεί η δράση της , από μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Θεατρικών Σπουδών και να γίνουν εργασίες και μελέτες για αυτήν , πράγμα ιδιαίτερα τιμητικό και συγκινητικό . Είμαι περήφανος για όλα αυτά . Έμαθα πολλά και δημιούργησα μαζί με τον Μιχάλη υπέροχα πράγματα . Είχαμε όντως έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα ,συνεργαστήκαμε με πολλούς φορείς και κάναμε το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο κι από το δικό μας μετερίζι . Η βοήθεια προς τους άλλους ήταν πάντα κάτι που έβγαινε από μέσα μου . Πάντα βοηθούσα και στήριζα τους άλλους , όπως μπορούσα . Μού φαίνεται κάτι απόλυτα φυσικό .



- Στην παρούσα φάση νιώθεις έτοιμος να ζήσεις μια ευγενή και παθιασμένη δέσμευση ζωής;

Ναι , είμαι σε μια φάση που οι σχέσεις ζωής , αν αξίζουν το κόπο , δε με φοβίζουν . Το αντίθετο με γεμίζουν χαρά . Νομίζω έχω την ωριμότητα πλέον να μπορώ να προσφέρω πολλά.

- Σε συνέχεια της ως άνω ερώτησής μου ποιά στοιχεία σε παθιάζουν σε μια γυναίκα;

Η ειλικρίνεια , η αλήθεια , η εξυπνάδα και βέβαια η καλή εμφάνιση . Αυτό που με συναρπάζει όμως είναι πάντα τα έξυπνα μάτια .

- Το «φαίνεσθαι» για έναν ηθοποιό ισοδυναμεί με κοινωνική και προσωπική επιτυχία;

Αν κάποιος θεωρεί ότι με το '' φαίνεσθαι '' μόνο έχει πετύχει κακό του κεφαλιού του . Είναι σε λάθος δρόμο.

- Η ευτυχία είναι σίγουρα η Ιθάκη γι όλους μας, αλλά το ταξίδι προς εκείνη δεν απαιτεί να είμαστε «τέλειοι» . Αγωνιάς για την εικόνα σου;

Όχι πια . Στο παρελθόν μπορεί , να είχα την αγωνία να τα κάνω όλα σωστά , να είμαι άρτιος στα πάντα . Και τώρα με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζω το ταξίδι αυτό . Προσπαθώ για το καλύτερο και μάχομαι για αυτό . Απλώς πλέον , επιτρέπω στον εαυτό μου και το '' λάθος '' . Δεν με ''αυτομαστιγώνω '' . Τα ταξίδια για την Ιθάκη έχουν σωστά και λάθη . Σκοπός είναι να τα χαρείς και να μάθεις από αυτά .



- Έχεις νιώσει πως η ψυχή σου θυσιάζεται στη νοσηρότητα της εποχής εξαιτίας του star system; ( δηλαδή να αναγκαστείς να μιλήσεις για την προσωπική σου ζωή και να εκθέσεις κομμάτια προκειμένου να είσαι αγαπητός )

Όχι, δε θεωρώ ότι έχω υποχρεωθεί να κάνω κάτι τέτοιο κι εύχομαι να μη χρειαστεί .

- Ποιά είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα σου που θεωρείς βοηθητικά για τη δουλειά σου και ποιά σε ζορίζουν;

Είμαι ένας άνθρωπος συνεπής , επαγγελματίας , δουλευταράς και με πνεύμα συνεργασίας πάντα . Αυτά θεωρώ πως είναι αρκετά βοηθητικά . Δε νιώθω να με ζορίζει κάτι . Ίσως μόνο ότι αντιλαμβάνομαι τα πάντα . Μερικές φορές , είναι καλύτερο να μην καταλαβαίνεις ή να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τα πάντα.

- Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι ένας ηθοποιός να έχει μεγάλο εύρος επιλογών; Δηλαδή να περνά από το δράμα στην κωμωδία και τούμπλαλιν;

Δεν ξέρω αν είναι εύκολο . Απαιτεί δουλειά , κόπο , ενασχόληση ,αναζήτηση . Είναι σίγουρα όμως ιδιαίτερα ενδιαφέρον .

- Θα λάμβανες μέρος σε ένα reality όπως συνάδελφοί σου προκειμένου να δεχτούν περισσότερες επαγγελματικές προτάσεις;

Δεν ξέρω . Δε θέλω να απαντήσω κάτι απόλυτα , γιατί μπορεί να αυτοαναιρεθώ . Κάποτε που μου προτάθηκε αρνήθηκα . Τώρα δεν ξέρω . Εξαρτάται περί τίνος πρόκειται. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν είμαι πολύ θετικός , χωρίς βέβαια να απορρίπτω τίποτα .

- Τι αναμνήσεις σου φέρνουν τα Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου γιορτή . Αντίθετα με μεγάλη μερίδα κόσμου , που τα Χριστούγεννα τους δημιουργούν κάποια θλίψη , εγώ χαίρομαι σαν μικρό παιδί . Πάντα θυμάμαι τα κάλαντα που έλεγα με τον αδερφό μου , τα γλυκά και το τραπέζι της μαμάς μου, κάτι που γίνεται μέχρι και τώρα δηλαδή και τις όμορφες στιγμές με φίλους . Τα Χριστούγεννα για μένα , είναι η ωραιότερη στιγμή του χειμώνα .

Keywords
ιθακη, ταξιδια, daddy cool, εν λόγω, λακης λαζοπουλος, ΑΝΤ1, Χριστούγεννα, νέα, alpha, dream, team, εμφάνιση, θεατρο, εταιρεία, δηπεθε, δραση, ειλικρίνεια, star, system, δραμα, θλίψη, Κορμός Χριστουγέννων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αξια, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, η ζωη, καλαντα, θλίψη, γλυκα, δουλεια, ηθοποιος, μουσικη, ονειρο, τηλεοραση, τραγουδια, alpha, star, αγωνια, ανθρωπος, αναμνησεις, βιβλιο, βοηθεια, γινεται, γονεις, γρηγορης, γυαλι, δηπεθε, εγινε, ευκαιρια, ευκολο, ευτυχια, ειλικρίνεια, ειπαν, εκθεσεις, εν λόγω, εμφάνιση, ερχονται, εταιρεία, ετη, ετος, ζωη, ζωης, ιδιο, εικονα, κωμωδια, λαζοπουλος, λαθη, λαθος, λυτρωση, μαμας, ματια, μηνυματα, μικρο, μνεια, ομαδα, παντα, οντισιον, ωριμοτητα, παιδι, πιστη, πορτα, ψυχη, σειρες, σεναριο, σιγουρα, συνεχεια, σειρα, σκηνοθεσια, φεστιβαλ, φυσικα, φυσικο, χαρα, daddy cool, dream, εξυπνα, γιορτη, ιδιαιτερα, κομματι, καρδιες, λακης, νιωθεις, ταξιδι, team, θελω να, θεολογια, υπεροχο
Τυχαία Θέματα