«Ο Ερντογάν παίζει στην ατζέντα των εθνικιστών για το Κυπριακό» λέει το HDP


Η στάση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και οι πρόσφατες δηλώσεις του περί διατήρησης των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο έρχεται γιατί ο Ερντογάν χρειάζεται την υποστήριξη των εθνικιστών της Τουρκίας, ο αναπληρωτής συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Χισάρ Οζόι, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Τα θέματα της κυριαρχίας, της ασφάλειας και των εγγυήσεων είναι όλα ζητήματα στα οποία είναι έντονο το εθνικιστικό συναίσθημα. Η Τουρκία βρίσκεται

σε μια ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία μεταρρύθμισης του συντάγματός της και εγκαθίδρυσης του προεδρικού συστήματος. Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος Ερντογάν χρειάζεται την υποστήριξη των Τούρκων υπερεθνικιστών, που επικρίνουν τους πιθανούς συμβιβασμούς της τουρκικής κυβέρνησης στο Κυπριακό», ανέφερε ο Οζόι.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «είναι πιθανό η τουρκική πλευρά να προσπαθήσει να κερδίσει περισσότερο χρόνο και να μην πάρει ξεκάθαρη θέση μέχρι γίνει το δημοψήφισμα». Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, «η κυβέρνηση ενδέχεται να χάσει την υποστήριξη των υπερεθνικιστών».

Keywords
Τυχαία Θέματα